Фолк певач се од краја прошле године бори с карциномом плућа. Већ неко време је и на имунотерапији, али каже да му борба с болешћу лакше пада када добије подршку од обожавалаца на улици. Свестан је да је реч о подмуклој болести, која у сваком моменту може да узнапредује, те се све чешће сећа покојног кума Томе Здравковића, који је преминуо од рака простате.

- Сада сам полако кренуо на пут ка мом куму Томи. Ускоро ћемо се срести, али имам још нешто да урадим дотад. Чекам концерт у Дому синдиката да још једном чујем ноте које све органе враћају на право место. Имам потребу да још једном видим све те људе у публици - рекао је Калезић искрено и кроз сузе гостујући у емисији јутјуб телевизије "Балкан Инфо".

Фото: Принтскрин/Јутјуб/BALKAN INFO - Zvanični kanal

 

Он се присетио како му је Здравковић указао част да му управо он одржи говор на сахрани.

- Када је одлазио мој кум Тома, рекао ми је: "Немој да кењају тамо о мени, ти ћеш да се опростиш од мене. Ти ћеш да кажеш нешто". Каква је то почаст. Каква је то обавеза. Тада сам се опростио од Томе, тад сам схватио да одлази човек који је желео да оде, он више није желео овоземаљски живот и принципе које му доктори задају. Није смео да пуши и пије алкохол. Жао ми је што више нема људи као што су Тома, Шабан... Њих не треба жалити јер су себе направили бесмртним. Док год траје музика трају и они - рекао је певач на ивици суза, а онда се осврнуо и на то какав је човек био његов кум:

Фото А.С.

 

- Тома је био несхваћена душа. Није хтео да буде роб принципа. Није пристајао да живи како други хоће. Њему је требало много да се докаже као певач. Ја сам све његове пороке претварао у врлине. Никад није имао дозволу, сматрао је да ко зна да вози, не треба му дозвола. И онда га је код Лиона трамвај разбио, срећа, па је његова гранада била јака. Зову ме да ми кажу да су га крпили. Дођем у болницу, Гоца га свеже офарбала. Он ми тражи да му донесем пиво из гепека слупане гранаде. Ја сам му донео купљено пиво, а не то из гепека. После, када је изашао, звао ме љут: "Па ниси донео пиво из гепека, све се узвриштало". Спавао сам поред њега у болници, све ме болело на оном малом кревету.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Легендарни шансоњер Драган Стојнић - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".