Израелска војска убила је једног од лидера палестинске групе Исламски џихад у Појасу Газе, саопштили су данас израелски званичници.


Реч је о Халиду Мансуру, који је убијен у израелском ваздушном нападу у граду Рафа, пренео је "Тајмс оф Израел".

Како додаје израелски лист, он је по рангу био као Тајсер Џабари, командант терористичке групе у северној Гази, који је убијен у петак, такође у ваздушном нападу.

Мансур је желео да изврши противтенковски ракетни напад на израелску границу и одговоран је за бројне ракетне нападе на Израел, додали су званичници.

Фото: ЕПА

 

Подсећамо, у ваздушном нападу израелских снага у близини Кан Јуниса у јужном делу појаса Газе погинула је најмање једна особа, а најмање две су повређене. У другом ваздушном нападу погинуо је мотоциклиста у насељу Шејаја у граду Газа.

Из кабинета министра одбране Израела Бенија Ганца саопштено је данас да је он наредио изграелским оружаним снагама да наставе офанзивне акције против палестинске групе Исламски џихад у Појасу Газе.

Ганц је јутрос одржао састанак са начелником израелских оружаних снага Авивом Кохавијем и другим високим војним и безбедносним званичницима на којем је процењена актуелна ситуација на терену, преноси дневник "Тајмс оф Израел".

- Министарство одбране је усмерило офанзивне акције против припадника Исламског џихада, са нагласком на операцијама за спречавање ракетних дејстава на циљеве у Израелу - наводи се у саопштењу Ганцовог кабинета и истиче да је издата наредба да се пружи помоћ становницима на југу који су од синоћ изложени ракетним нападима.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".