Троје деце и седморо одраслих погинуло је у пожару у кући у америчкој савезној држави Пенсилванија, а ватрогасац који је притекао у помоћ био је ужаснут када је сазнао да су жртве чланови његове породице.

Из полиције Пенсилваније су потврдили имена шесторо страдали, али још увек се чека да идентификују најмлађе жртве, које су имале пет, шест и седам година. Покренута је истрага како би се утврдио узрок пожара.

Верује се да је пожар избио на трему куће у петак рано ујутру.

Харолд Бејкер, ватрогасац организације Нескопек за добровољно гашење пожара, рекао је за новинску агенцију Асошијејтед прес да су преминули његов син, ћерка, таст, шурак, свастика, троје унучади и још двоје других рођака.

Троје погинуле деце, међу којима су два дечака и једна девојчица, нису живели у тој кући, већ су били у посети током летњег распуста.

Полиција је утврдила да су међу погинулима 19-годишњи Дејл Бејкер, 22-годишња Стар Бејкер, 79-годишњи Дејвид Дауберт, 42-годишња Шенон Дауберт, 47-годишња Лаура Дауберт и Маријен Шлусер која је имала 54 године.

Харолд је казао да је његов син Дејл кренуо његовим стопама и придружио се ватрогасној служби.

Тела су извучена из уништене куће уз помоћ паса трагача, рекли су из полиције.

Троје одраслих је успело да безбедно побегне из запаљеног објекта, додали су у извештају.

Пожар је избио око 2.30 после поноћи по локалном времену у руралној заједници Нескопек, на 150 километара северозападно од града Филаделфије.

- Ватрогасци су храбро покушали да уђу у ватром захваћену кућу, али су их одвратили пламен и топлота - саопштио је у петак Дерек Фелсман, челник полиције Пенсилваније.

- Чим смо скренули овде у улицу Диви,одмах сам знао која кућа је у питању чим сам погледао.

- Био сам на првој станици и чим смо изашли из возила, цела кућа је била захваћена. Покушали смо да дођемо до њих - рекао је Бејкер за лист Глас грађана из града Вилкс-Бар.

У изјави за телевизију ВНЕП додао је да су "деца у кући (његови унуци) и његово двоје деце били само у посети тетки и течи".

- Они су били власници куће, а деца су их посетила како би ишла на базен и све остало - објаснио је.

Гувернер Пенсилваније Том Волф казао је на Твитеру да му је "срце сломљено" због ове трагедије.

Из америчког Црвеног крста рекли су за Си-ен-ен да су се укључили и да помажу онима који су исељени после пожара.

(Б92)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".