Несрећа се догодила на на ауто-путу А4 у смеру Загреба између места Јарек Бисашки и Подворец у суботу око 5:40 сати.

- Аутобус је ишао из места у близини Варшаве, према неким информацијама ради се о групи која је планирала да иде на ходочашће у Међугорје, рекао је министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић и изразио је саучешће породицама страдалих.

- Било је страшно. Као да гледате хорор филмове. Ми смо добили дојаву око 5.50 сати. Извлачили смо мртве, било их је више од 10. Аутобус се забио у канал и цео предњи део аутобуса забио се до половине аутобуса. Аутобус је изгледао као да је, рецимо, ударио у зид. Један возач излетео је кроз шоферку, а други је био у аутобусу. Овакво нешто нисам доживео откад сам ватрогасац, а имам 60 година - рекао је шеф Добровољног ватрогасног друштва Брезнички Хум Иван Иванчан, чија екипа је с четири ватрогасца и четири возила била међу првима на месту несреће, пише Јутарњи лист.

На друштвеним мржама појавио се снимак са надзорне камере са чвора Брезнички Хум, која је 7 минута пре несреће уочила пољски аутобус који је путовао према Загребу, а који је потом имао тешку несрећу на ауто-путу.

На снимку није видљиво никакво неуобичајено понашање возача, преноси "Јутарњи лист". Неколико минута касније аутобус је слетео са аутопута, а смртно је страдало 12 путника.

Приликом слетања пољског аутобуса са ауто-пута у Хрватској погинуло је 12 путника, 32 су повређена од којих је 19 тешко, рекао је данас хрватски министар здравља Вили Берош, преноси Срна.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".