Однос између човека и новца развија се у зависности од његовог елемента према фенг шуију, како је објанила Наталија Правдина, руски стручњак за фенг шуи. Како истиче, нико се не рађа са могућношћу да има мање или више, само треба да успоставите хармонију са елементом ком припадате.

Свој елемент можете одредити на основу последње цифре године рођења:

0, 1 - метал
2, 3 - вода
4, 5 - дрво
6, 7 - ватра
8, 9 - земља

Када одредите који сте елемент, сазнајте на који начин можете остварити новац и обиље:

Елемент Земље - сачувајте свој омиљени посао и оптимизам

Елемент Земље у фенг шуију подразумева стабилност и самопоуздање. Међутим, ове особе могу да ограниче срећу својим песимистичним изјавама и негативним ставом. Представници овог елемента често блокирају новчани ток негативним мислима да неће успети, да тога нису достојни и другим бескорисним искуствима. Још један важан аспект је да већина новца за људе елемента Земље долази од посла који воле и у ком заиста уживају. Када нешто ураде са задовољством, то им се враћа кроз енергију обиља. За њих је савршена пословна идеја да хоби претворе у бизнис.

Елемент Дрво - не губите време

Указује на тачност, ред и поузданост. Међутим, ситничавост понекад спречава даљи развој. Важно је да имате пажљивији однос према новцу. Пазите како је новац сложен у новчанику, да ли је у њему хаос. Не разбацујте новац по кући, он увек треба да буде на свом месту. Када завлада ред у вашем новчанику и буџетском плану, финансије ће много лакше ићи од руке.

Елемент Метал - заслужујете више

Метал симболизује чврстину, одлучност и издржљивост. Људима са овим елементом важно је да свој новац вежу за одређене циљеве, јер једино се тако може умножити. Чешће постављате циљеве и направите добар план за њихово постизање. Важно је да планирате своје трошкове и приходе. Такође, немојте престати да сањате и не плашите се својих жеља - пожелете више и подигните лествицу. Стабилност није за вас, за вас су стални раст и развој.

Елемент Вода - живите лакше

Елемент воде је вешто прилагођавање променама и остварење снова. Њихова моћ је у томе да се врло често њихове мисли материјализују у стварности. Важно им је да пазе на своје речи, жеље и мисли. Не сматрајте новац нечим прљавим, а имућне људе недостојним. Научите да размишљате о новцу са поштовањем. Сањајте велике снове. Дозволите себи више него што можете. Немојте се плашити да бар понекад живите изнад својих могућности. Немојте жалити због новца потрошеног на себе. Размазите се!

Елемент Ватра - трошење, трошење и трошење

Ватра је елемент активности и моћи. Дозволите себи да трошите новац. Штедња и стална штедња за неке дане који долазе само успоравају кретање новчаног тока. То не значи да треба да расипате, већ да живите и пустите нормалан ток новца да циркулише. Новац у рукама представника овог елемента увек треба да буде у покрету. Код вас постоји блиска веза између материјалне, финансијске стране и приватног живота.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

СПРЕЈ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Направите домаћи спреј против комараца и решите се мука током лета

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".