Супружници Брин сели су у ресторан "DK Oysters", на столу није било ценовника нити карте пића. Кажу, дрски конобар одмах их је питао да ли желе да једу остриге каменице и пре него што су одговорили, наставио је с питањем: "Дванаестак?".

Пар је остао затечен и помало уплашен. Узели су остриге, мислећи да је количина коју им је понудио конобар стандардна порција те за цену нису питали. Он је наручио пиво, она је затражила листу коктела, али конобар је почео да јој набрајати жестока пића и тако неколико пута, после чега је схватила да се неће успети да се споразуме, те је узела Аперол шприц.

Фото: Профимедиа

 

Шок је уследио када су затражили рачун. Конобар им га није уручио за столом, већ је позвао Алекса у "задњу собу" и тражио 400 евра за неколико острига, пиво и Аперол шприц. Збуњени 30-годишњак затражио је спецификацију и рачун, али конобар му је окренуо екран рачунара на којем је све било исписано на алфабету…

Шокиран, извадио је новчаник и платио тражени износ, желећи само да све што пре заврши и да оду из ресторана, а потом и из Грчке. Идући према хотелу, израчунали су да су по остриги платили 29 евра и да су дрско опљачкани.

Скратили су свој медени месец, вратили се кући у Торното и одлучили да се о неугодном искуству огласе у медијима, како други туристи не би прошли као они. Кажу, добро је да су код себе имали толико новца. Власник спорног ресторана Димитриос Каламарас ствар види сасвим другачије. Упитан за коментар случаја, без пуно узбуђења за Greek City Times: "Верујемо да је вредност искуства које нудимо гостима велика и немамо намеру да објашњавамо зашто наплаћујемо више од супермаркета или традиционалне конобе, што може да буде дивно, али сасвим другачије од онога што ми нудимо".

Он је такође устврдио да брачни пар покушава да привуче пажњу причом о рачуну и да "ниједна одрасла особа не би наручила оброк а да претходно не провери цену. Димитриос каже да је после "десетина" сличних "лажних" тврдњи на ТрипАдвисору да је особље у ресторану одбило да да јеловник са ценама на њему, одлучио да на улазу постави три табле са њима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".