Амерички параглајдер Кевин Филип за длаку је избегао смрт, након што му се током скока заплео падобран.

Наиме, Филип је летео параглајдингом у слободном стилу у Шпанији, а проблем је настао када му је ветар замрсио падобран.

Након покушаја да активира падобран, дошло је до мршења, што га је само убрзало ка земљи. Ветар је замрсио падобран, па је Филип морао да активира резервни падобран који му се налазио око појаса. То му је пошло за руком у последњем тренутку, те је успео безбедно да се приземљи у жбун.

Он је објавио видео снимак са камерице која му је била закачена за сигурносни шлем.

 

 

 

У опису видеа, написао је да су проблеми почели када је наишао на јаку турбуленцију док је покушавао да изведе трик. Док је то чинио, каблови који су га причвршћивали за параглајдер заплели су се око њега, због чега се крило падобрана згужвало и вукло иза њега, док је убрзавао према тлу.

Филип је покренуо свој резервни падобран да би започео спуштање. Међутим, снимак показује да његов падобран није успео да се развије, већ се само вукао изнад запетљаног крила.

 

 

Поред овог снимка, на друштвеним мрежама се појавио и видео снимљен са земље. На њему се тек види колико је Филип брзо падао ка земљи, као и његова борба да отвори резервни падобран.

 

 

- Последња шанса је била да ручно отворитим пакет за спасавање. Ово није био дан за умирање! Хвала! - написао је ФИлип.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".