Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду спроводи доказне радње против Д. С. (44) због постојања основа сумње да је од фебруара до априла 2020. године злоупотребио службени положај, као начелник Службе за криминалистичко-обавештајни рад у МУП-у, преносе Новости.

Он је, како се сумња, другоокривљеном држављанину Грчке Филипасу Панагиотидису (48) прибавио корист, тако што му је омогућио да користи регистарске таблице МУП-а са припадајућом регистарском налепницом и књижицом за возило МУП-а, који је лично задужио.

Панагиотидис је, како се сумња, поменуте службене таблице МУП-а поставио на возило марке Шкода Супер Б и потом возило користио у саобраћају у Београду у наведеном периоду, уз употребу блинкера.

На овај начин је Д. С. омогућио Панагиотидису да неовлашћено употребљава службене регистарске ознаке МУП-а, и користи привилегован статус у саобраћају који имају возила МУП-а, сходно одредбама Закона о полицији, а посебно у погледу одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима, које регулишу право првенства пролаза, као и употребу звучних и светлосних сигнала (блинкери, сирене).

Кривичном пријавом Службе унутрашње контроле МУП-а Д. С. се на терет ставља кривично дело Злоупотреба службеног положаја, а Панагиотидису Филипасу кривично дело Посебни случајеви фалсификовања исправе.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".