Другостепени суд је одбио као неосноване све жалбе и потврдио првостепену пресуду којом су поред Новаковића као припадници његове групе осуђени и Саша Николић на 11, а Велибор Цветков на 10 година затвора, наводи се у одлуци на сајту тог суда.


Потврђеном пресудом од окривљених је одузето укупно 76.580,43 грама хероина, 494,95 грама кокаина, 302,26 грама смесе хероина са парацетамолом и кофеином, као и 50,13 грама смесе хероина са кофеином и 98,01 грама смесе кофеина и парацетамола.

Новаковић је и 2018. године био осуђен због дроге.

Цветков је током суђења признао да је превозио пакете, али је инсистирао да није знао да је у њима дрога, али му суд није поверовао.

Новаковић, Николић и Цветков ухапшени су крајем 2019. када је пронађено око 77 килограма хероина.

Пронађени хероин је био сакривен у специјално направљеним бурићима закопаним и прекривеним земљом.

Вредност наркотика која је тада пронађена, процењена је на пет милиона евра.

Медији су пренели да је Новаковић хапшен више пута, најпре због зеленашења, па пљачки, а 2012. је ухапшен заједно са још десетак особа, међу којима су били и полицајци.

Тада је писано да је он организовао мрежу продаје дроге, тако што је пакетиће од по 20 грама, остављао поред пута, изван Младеновца, обично испод неког камена или поред саобрацајних знакова, које су касније преузимали остали чланови групе ради уличне продаје.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".