Након што се остварила у улози мајке, Бојана Ординачев повукла се из јавног живота и посветила се породици, чувајући своју приватност далеко од занитжељних погледа.

Партнера са којим је у заједници већ неко време и са којим је добила сина није представила јавности, а име наследника открила је тек сада, девет месеци након његовог рођења.

 

 

У питању је име Најда, које је данас веома ретко на нашим просторима, па већина људи никада није упознала некога са таквим именом.

Бојана Ординачев признала је да се у почетку често сусретала са питањима због чега је баш то име одабрала за сина.

- Када смо мој партнер и ја сазнали да ћемо постати родитељи, договорили смо се да он бира име за девојчицу, а ја за дечака. Не знам зашто, али он је био уверен да ћемо добити ћерку, па је рачунао да ће смислити име. Међутим, стигао је дечак. (смех) Прво моја мама, а затим и сви који ме познају, питали су: "Откуд ти то Најда?" Нисам знала шта да одговорим јер ни сама не знам како ми се створило у мислима. Кад сам га укуцала, сазнала сам да је то старо српско име које се више не даје, али је углавном помињано - Најдан. Касније смо се сетили да је Најда надимак певача групе "Смак", што нам је супер звучало - испричала је сада глумица за "Хелло".

Бојана је затим открила како је њен партнер реаговао на име које је одабрала.

 

 

- Прво му је било чудно, али се и њему допало. Јесте необично, али нама одавно није. Сада не бисмо могли да замислимо да се Најда другачије зове. У почетку ме је нервирало што ме је већина људи питала шта име значи. У неком тренутку почела сам ја њих да питам: "А шта значи Марко или Милош"? Та имена "значе" исто колико и Најда, само смо их више пута чули, па нам звуче обично - искрена је била Бојана за поменути магазин.

Старо српско заштитно име настало од корена речи "нађен" тј. старог глагола "најден". Некада је био обичај да се дете остави на путу, обично на раскрсници и да буде ту нађено те да се тако прекине са болестима и умирањем у породици. Случајни пролазник био онда био и кум и крстио дете, а детету се давало име Најден, Најдан или Вук.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Милица Милша - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".