Већина се сећа чувеног филма “Није лако с мушкарцима” у ком су главне звезде били Милена Дравић и Љубиша Самарџић, али посебну пажњу привукле су младе глумице које су играле њене ћерке - Бранка Катић, Дубравка Мијатовић и Ана Симић.

О Ани Симић се веома мало зна, а после тридесет шест година откад је снимљен чувени филм, глумица је за "Блиц" евоцирала успомене.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lidija Cenic

 

 

Живот ју је одвео у позориште и, према њеним речима, свесно је одбијала да глуми одређене улоге.

- Помислим често колико сам имала среће да радим тај филм. Опет, била је случајност, била сам дебитант. Имала сам пре тога малу епизоду у “Тесној кожи”, одакле су ме наговорили да идем на Академију, то нисам уопште планирала.

Онда се десио филм “Није лако са мушкарцима”, а то је био први филм Мише Вукобратовића. Направио је велику аудцију у студију Мике Алексића и тако сам добила улогу. То су такође биле прве улоге Бранке Катић и Дубравке Мијатовић- присетила се Ана Блиц како је изгледао тренутак када је добила ову улогу, али је открила и да је због тога умало била избачена са Факултета драмских уместности.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lidija Cenic

 

 

- Мени је то било феноменално искуство, била сам јако млада, а глумила сам сам Миленом Дравић, Љубишом Самарџићем, а опет је то била велика улога. Имала сам 18 година, а била сам друга година Факултета драмских уметности. Било је врло чупаво јер мој професор Миња Дедић није дозвољавао студентима да раде док не заврше академију. Ја сам то урадила и он је то сазнао из новина да сам тог лета снимала и кад сам дошла на факултет, било је врло опасно. Наравно, опростио ми је. Волео ме је, била сам стварно млада, као дете од 16 година сам уписала факултет и то је приписао мом пубертету- испричала је глумица.

После те улоге, Ана је одбила чак седам улога, и концентрисала се на рад у позоришту.

Фото: Јутјуб принтскрин/Clip.rs

 

 

- Ја сам била размажена глумица после тог филма. Тај филм је имао један стандард и био је пристојан и тачан у сваком смислу и мислила сам да сваки следећи филм мора да буде толико добар, захтеван за глуму, па сам ја онда мало и одбијала филмове. Седам филмова сам после тога одбила. Играла сам свашта и у Позоришту на Теразијама, то су углавном мјузикли и уживам у сваком пројекту који сада радим - искрена је Ана.

Према њеним речима за савршен физички изглед у 56. години “криве” су константне пробе које има у позоришту на Теразијама. Посвећена је приватном животу и сваки слободан тренутак користи како би га провела са продицом.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Живописне фотке са снимања филма "Муње" , као и са концертних промоција

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".