Слобода Мићаловић је једна од наших најуспешнијих уметница. Статус најпопуларније глумице стекла је улогом у мегапопуларној серији “Рањени орао”, у којој је одиграла своју прву главну улогу на малом екрану и опчинила гледаоце на простору целе бивше Југославије.

Фото: Тањуг

 

 

Затим су уследиле бројне главне роле, са којима је такође оставила велики траг, али чини се да је Анђелка Бојанић била и остала њена лична карта. Иако је сваки пројекат у којем је играла био веома гледан, ниједна њена серија није успела да обори рекорд “Рањеног орла”, па чак ни “Тајне винове лозе”.

Ипак, Слобода је, гостујући у емисији “Шареница”, изјавила да јој Анђелка није међу најдражим улогама.

– Филм “На млечном путу” Емира Кустурице и серија “Корени” су за сада моје најзрелије и мени најдраже улоге. “Корени” су настали у једном специфичном тренутку, када сам изгубила тату, а снимања су почеле неколико месеци после тога. Требало би је да уђем у све то и да радим. Ту серију сам њему посветила. Сада могу то да кажем када је прошло скоро пет година, никада нисам о томе причала, али због тога ми је посебна. Чини ми се да сам дала најдубљи део себе, рекла је Слобода Мићаловић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Милице Милше

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".