Необичан покушај скривања наркотика откривен је када је на ред за редовну улазну контролу пристигао ''BMW 114'' белгијских регистарских ознака којим је путовало четворо младих страних држављана.

Два младића и две девојке су цариницима рекли да су кренули на море у Грчку и да немају ништа да пријаве јер са собом носе само личне ствари.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Међутим, током детаљне контроле пртљага, цариници су у једном ранцу који се налазио у гепеку, наишли на наизглед обичну лименку освежавајућег, безалкохолног пића.

Извадивши је из ранца, цариници су схватили да је сувише лака да би била испуњена садржајем, те да се највероватније ради о вешто смишљеној камуфлажи.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Њихове сумње су убрзо потврђене, јер су окретањем горњег дела лименке утврдили да је она прерађена тако што је у унутрашњост убачена ваљкаста пластична бочица која је требало да послужи као својеврсни контејнер, док је шупљина између зида лименке и бочице попуњена гипсом.

У унутрашњости бочице пронађено је укупно 7 пластичних кесица испуњених различитим наркотицима: три кесице испуњене белом прашкастом материјом тешком око 5 грама, за коју се сумња да је реч о кокаину, три кесице тешке око 8 грама у којима се нашла психоактивна супстанца кетамин, као и једна кесица са четири таблете у облику луткица за које се сумња да је реч о екстазију.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".