Јутрос око 2 сата два мушкарца су смртно страдала у пуцњави у Горици, док су један теже и један лакше рањени, сазнаје портал Груде Онлине.

На традиционалној сеоској забави, која је одржана поводом славе Светог Стефана, у парохији Горица Совиц́и, мушкарац је пуцао из калашњикова на масу људи која се налазила испред кафиц́а.

Како Херцеговина.инфо сазнаје, у страшном злочину убијени су Мате Гризељ (34) и Велимир Бушиц́ (60), познати предузетник и власник Вебусцха из Груџа, а једном од теже рањених ампутирана је нога у СКБ Мостар.

Како се сазнаје све је настало због свађе унутар кафеа Змај, а извршилац је након тога отишао по аутоматску пушку “калашњиков”, па запуцао на више особа од чега је двоје одмах преминуло, а двоје повређено.

– Дана 4. 8. 2022. године око 2 сата у месту Горица, Стубли, општина Груде, приликом обележавања свечаности дана патрона жупе, након кратке препирке дошло је до пуцњаве у којој су смртно страдале 2 особе, а 2 су рањене, о којем догађају је обавештена полиција, која је изашла на место догађаја где су заједно с дежурним тужиоцем обавили увиђај и друге потребне радње ради утврђивања околности предметног догађаја.

Наложиће се обдукција над телима смртно страдалих и предузеће се и друге радње у циљу процесуирања извршитеља кривичних дела убиство и недозвољено ношење оружја или експлозивних ствари – потврдила је за Херцеговина.инфо Петруњела Матијевић, гласноговорница Жупанијског тужитељства Жупаније Западнохерцеговачке.

– Полицијски службеници лишили су слободе особу осумњичену за извршење овог кривичног дела, објавила је полиција Жупаније Западнохерцеговачке.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".