Велике заслуге за то припадају главном глумцу, чувеном Драгомиру Бојанићу Гидри, који је био аутентичан како на малим екранима, тако на филмском платну и ван камера.

Драгомир Бојанић Гидра рођен је у Крагујевцу 1933. године. Имао је веома тешко детињство. Мајка нашег славног глумца је преминула од туберкулозе, а оца, официра Југословенске војске, стрељала је непријатељска војска.

Трагедије га нису сломиле. У Крагујевцу је завршио средњу школу за прераду меса, воћа и поврћа. Након матуре је годину дана радио у фабрици конзерви „Црвена звезда“. Био је вредан, одговоран и храбар, и заљубљен у уметност. Зато је и уписао Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду, у класи Раше Плаовића.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ nemanjic nemanjic

 

Занимљиво је да је у родном Крагејвцу био члан аматерског позоришта „Света Младеновић“, а да је као студент прве године Академије глумио Миткета у "Коштани" у Народном позоришту.

Гидра који је био члан и Југословенског драмског позоришта, а дебитовао је на филму улогом у "Ешалону доктора М". У нашој кинематографији одиграо је више од 30 улога, што оних главних што оних споредних. А играо је и ван граница Југославије, у Италији под псеудонимом Ентони Гидра. Тамо је шездесетих година глумио у чак десетак вестрена и акционих филмова.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Био је омиљен и као Лале у "Мајсторима", агент Микуле у "Повратку отписаних" и као Крстивоје Крстић у култној серији "Врућ ветар". Гледали смо га и у серијалу "Хајде да се волимо" (возач аутобуса Драгиша), али је највећу популарност стекао у серијалу "Жикина династија" Зорана Чалића глумећи Живорада Жику Павловића.

Његова животна љубав била је глумица Љиљана Контић која је такође глумила у "Жикиној династији".

Упознали су се док је он похађао студије глуме, а љубав су крунисали 1966. године. Глумицу рођена у Савинцу, чувену Љепосаву из серије „Ђекна још није умрла, а ка' ће не знамо" волео је свим срцем. Своју Љиљану звао је Љаља, а када му је 1970. подарила ћерку Јелену, сачекао ју је испред породилишта са три аутомобила са музичарима из Скадарлије.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom


О јачини њихове љубави причала је Југославија. Они који су их познавали кажу да су били прилично различити, умело је да буде и "бурно" у њиховом односу, два пута су се разводили, два пута венчавали, али је на почетку и на крају остала велика љубав.

"Нисам веровао да могу да будем тако 'упецан'. Када сам био младић, нисам могао ни да претпоставим да ћу једног дана бити толико везан за породицу. Носи нас заједнички ветар, а Љаља трепти нада мном. За породицу је изузетно важан флуид који нас спаја”, рекао је Гидра.

Драгомир Бојанић Гидра ког смо гледали и у "Маршу на Дрини", филму "Валтер брани Сарајево", преминуо је 1993. у Београду. Боловао је од рака јетре. Љиљана Контић која је играла у "Бештијама", "Мајстору и Шампити", умрла је 2005. у Београду.

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".