Дани у седмици добили су имена по седам видљивих планета, а у антици се веровало да дан рођења има велики утицај на карактер човека и његов животни пут.

ПОНЕДЕЉАК

Понедељком влада Месец, а према народним предањима, у години постоје тек три понеђељка која се сматрају несрећним - први понедељак у априлу, други понеђељак у августу и посљедњи у децембру.

Како је Месец променљив, тако су и људи рођени у понеђељак, а највећи утицај на њих имају емоције. Важно им је да у животу имају чврсте темеље, као што су породица, пријатељи и партнер из којих црпе своју снагу, пише "цицимици.цом".

Фото: Профимедиа

 

 

УТОРАК

Уторак је добио име по планети Марс, који је према римском веровању бог рата. То људима рођеним на овај дан доноси велику снагу, борбени дух и упорност да остваре своје циљеве. Ипак, под утицајем Марса, они су и немирни и склони нервози.

СРЕДА

Среда је име добила по Меркуру, који је био римски бог трговине, путовања и науке. Према томе, људе рођене на овај дан краси интелигенција, елоквенција и велики утицај на друге људе.

Ипак, наследили су и одређени немир и знатижељу због којих су им потребни стални изазови да би функционисали.

ЧЕТВРТАК

Четвртком влада Јупитер, који је у митологији бог грмљавине и кише. Он је симбол експанзије, оптимизма и доброг хумора који краси људе рођене у четвртак.

Они имају снажно изражену потребу за слободом и независношћу, па се ретко задржавају дуго на једном месту.

Фото: Профимедиа

 

 

ПЕТАК

Петак је дан планете Венере, симбола лепоте, љубави и пријатности. Људи рођени на овај дан под утицајем су Венере и зато су сензибилни и уметнички типови.

На неки начин живе у свом свету, а склони су идеалистичким погледима на свет и романтичним маштањима. Воле и цене лепоту и труде се да њоме испуне свој живот.

 

 

 

СУБОТА

Субота је дан Сатурна, који је у римској митологији бог пољопривреде и жетве, као и син мајке Земље. Људима рођеним на овај дан Сатурн доноси особине попут практичности, рационалности и зрелости.

Они су већ у млађој доби зрелији од својих вршњака и воле да планирају. Тешко подносе промене због сумњи у себе, али оне им заправо користе.

НЕДЕЉА

Овај дан је под утицајем планете Сунца, а према древним начелима сматра се првим даном недеље. Према народном веровању, недеља је врло срећан дан за рођење детета.

Људи рођени у недељу су харизматични, ведри и оптимистични. Они су у вечитој потрази за нечим другачијим и не покоравају се нормама. Упркос томе су стабилни, а најчешће их прати срећа у животу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".