За првог мужа Рајка Шерифовића Верица се удала са само 18 година, а две године касније родила се њихова ћерка, данас популарна певачица Марија Шерифовић.

"Било ми је осамнаест, њему нешто више. Венчали смо се 1982. године у Инђији, где смо тих дана наступали. Једне суботе ујутро смо стали пред матичара, а увече смо били на бини. Славили смо наше венчање са гостима хотела. Уласком у брак, који је званично окончан двадесет година касније, добила сам прилику да много тога лепог усвојим од родитеља мог супруга који су били професионални музичари. Свекрва Лепа је била певачица, а свекар Емин, потомак Шерифа Шерифовића, власника кафане 'Бело јагње' у којој је певала и играла Коштана Боре Станковића, био је хармоникаш. Сваког јутра ме је будио уз музику и кафу. Од њега сам научила многе староградске песме и романсе", испричала је Верица Шерифовић.

Фото: Алекса Станковић

 

Након што је родила Марију, певачица је каријеру ставила у други план. Како каже, поносна је на наследницу која је била добро дете, па мука око васпитања није било.

"Када је Марија дошла на свет, нисам више пристајала на дугорочне ангажмане, еветуално сам прихватала један наступ. Ћерку никад нисам ударила и грдила, уживала сам у сваком тренутку с њом. Била је добро дете. Имала је мали микрофон, клавијатуре и касетофон. Стално је слушала и имитирала Лепу Брену, коју и данас сматра једином правом звездом код нас", открила је Верица.

Фото: Архив Новости

 

Верица Шерифовић други пут је на "луди камен" стала са композитором Мићом Николићем.

"Годину након што је разведен мој први брак, 2004, венчала сам се са Мићом. Славили смо у ресторану 'Језеро' до девет сати ујутро. Тада сам имала венчаницу и била је присутна цела естрада. Било је то славље за памћење. Марија и ја смо се пре тога преселиле из Крагујевца у Београд, она је тада била на почетку каријере. Није јој сметало што сам се поново удала. Напротив. И сада ми каже да би волела да се трећи пут удам, само да ми она није у мислима 24 сата дневно. Брак са Мићом је трајао три године, разишли смо се споразумно и остали у пријатељским односима. Сада мислим да је брак глупост која све поквари", искрена је певачица.

Верица ћерки Марији пружа апсолутну подршку и у послу и у приватном животу, и уз њу је у свим важним тренуцима.

"Марију апослутно подржавам у свим њеним изборима и уз њу сам стално. Често смо заједно на њеним концертима. Била сам уз њу и у Хелсинкију маја 2007. када је победила на Евросонгу. Пред наступ сам је натерала да се помоли пред упаљеном свећом и попије мало свете водице коју сам донела из манастира Светог Василија Острошког", открила је Верица.

Фото: Сарић С.

 

(Глорија)

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".