- Пре него што дам суд, желим да будем детаљније обавештена. Зато сам то питање ставила на дневни ред на посебној седници Одбора за одбрану - рекла је шефица комисије Мари Агнес Штрак-Цимерман.

Немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт, која је недавно посетила Косово, рекла је да "мисија Кфора предвођена НАТО-ом такође пажљиво прати ситуацију и спремна је да интервенише ако је стабилност угрожена".

- Бундесвер остаје посвећен НАТО и Кфору да гарантује безбедно окружење и слободу кретања за све људе на Косову - нагласила је  Ламбрехт.

Фото: Новости

 

 

Немачка војска је представљена на Косову као део операције коју води НАТО, али тренутно има само око 65 војника. Према мандату Бундестага, по потреби, тамо може бити стационирано до 400 немачких војника.

Како преноси немачки "Пионир" у прошлонедељном унутрашњем извештају Бундесвера, безбедносна ситуација на Косову није била угрожена и ситуација је била под контролом.

Стручњак за Балкан са Института за источну и југоисточну Европу у Регензбургу Конрад Клевинг, у интервјуу за Дојче веле, говорио је о промени стратегије Запада према Косову, у погледу безбедносне политике.

Клевинг је затражио од Немачке и Запада да пронађу дугорочно решење за Косово.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".