На подручју Теслића синоћ је Н.А. обесио пса расе пит бул, због тога што је тај пас пре тога напао његовог деветогодишњег сина, потврђено је за Српскаинфо.

Како Српскаинфо сазнаје све се дешавало синоћ око 21.10 часова у селу Ђулићи.

– Неколико особа је било у дворишту код Недељка М, а где је био пас пит бул који је био везан ланцем. У суседном дворишту било је више деце која су се играла. У једном тренутку пас се откинуо са ланца и прескочио у двориште међу децу – истиче саговорник.

Додаје да су се деца уплашила, почела да вриште и дозивају помоћ.

– Отац једног детета је одмах истрчао из куће и успео да ухвати пса за ланац. Највероватније је успео некако да га ошамути и затим га је обесио на дрво у близини куће – појаснио је извор.

Након тога и тај човек, али и власник пса је све то пријавио полицији.

У ПУ Добој су рекли да је синоћ око 21.10 часова Полицијској станици Теслић пријављено да је више особа вербално напало М.А. и његово друштво док су били код Н.М. а потом да су обесили пса пит бул.

– Истог дана око 21.15 часова, обратио се и Н.А. које је пријавио да је удавио пса у власништву Н.М. из разлога што је исти у дворишту његове породичне куће напао његовог деветогодишњег сина – појаснила је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.

О наведеном је обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обележје кривичног дела „Мучење и убијање животиња“.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".