Већина домаћица која се сусрела са овим проблемом зна колико је тешко очистити накупљени лед у фрижидеру или замрзивачу. Ово је најчешће индикатор да вам апарат не ради баш најбоље, а лед се може појавити и у самоотапајућим фрижидерима који по правилу не би смели да да дозволе скупљање леда.

Пре него што позовете мајстора који ће вам папрено наплатити услугу или купите нови фрижидер може испробати један једноставан трик.

Фото: Профимедиа

 

Решење је више него једноставно и судећи по коментарима домаћица на интернету трик је више него ефикасан. Пошто очистите ваш фрижидер или замрзивач, крпом добро осушите све зидове и фиоке. Кад сте то завршили све што је потребно је да да зидове, фиоке и комору вашег фрижидера или замрзивача премажете уљем. На овај начин добићете клизаву површину по којој лед неће моћи уопште да се формира.

- Ово је генијално. Испробала сам овај трик са уљем и премазала замрзивач пре 2 месеца. Све је чисто, а лед се више уопште не скупља – написала је једна домаћица на интернет форуму о триковима у домаћинству.

Фото: Профимедиа

 

- Мени ово не изгледа реално, али ћу свакако испробати. Немам шта да изгубим – додала је друга.

- Овај трик са уљем је врло ефикасан, веруј ми. Раније сам морала и по 2 пута месечно да отапам фрижидер и чистим га од накупљеног леда, а сад ево већ 3 месеца га нисам отапала, а леда нема. А мој стари фрижидер ради као нов – поручила је трећа.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".