И поред упозорења која су стизала са кинеске стране, авион који је превозио америчку политичарку безбедно је слетео на аеродром у Тајпеју. 

Очи светске јавности данас цели дан биле су упрте у Флигхт радар, сајт специјализован за кретање ваздухоплова. У једном тренутку, преко 200.000 људи пратило је лет Ненси Пелоси до Тајвана. 

 

 

Међу заинтересованима за овај лет био је и чеченски лидер Рамзан Кадиров, који је на свом Телеграм налогу коментарисао читаву ситуацију. 

Фото: ЕПА

 

Најпре је Кадиров написао да ће се данас видети ко је велика сила, САД или Кина. 

 

 

Након тога се огласио када је амерички авион ушао у ваздушни простор Тајвана. 

- Авион се већ налази у ваздушном простору Тајвана, а Кина још увек није предузела драстичне мере. За овај догађај је прикована пажња целог света, па и наша. Пратимо, чекамо. Наравно, не желимо да се све ово претвори у рат тако великих земаља, али је немогуће и нарушавање интереса. Дакле, НЕКО мора да умири НЕКОГА - рекао је он. 

 

 

Како се испоставило, ни до каквог "умиривања" није дошло и авион са америчком политичарком слетео је на територију Тајвана. 

Кадиров се потом поново огласио, овај пут потпуно у свом стилу. 

- Зашто је требало толико плашити људе и дизати галаму када је било толико лако пустити јадну старицу да одлети на Тајван? Могло се све завршити тихо и нечујно, али не, јадна старица се неколико сати плашила ловаца, ПВО, разарача и гласних изјава - написао је Кадиров. 

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".