Русија позива Приштину и САД и Европску унију који стоји иза ње да престану са провокацијама и поштују права Срба на Косову и Метохији, преноси агенција ТАСС.

Ово је наведено у коментару званичне представнице руског министарства спољних послова Марије Захарове, који је објављен вечерас.


- Позивамо Приштину и САД и ЕУ који стоје иза тога да зауставе провокације и поштују права Срба на Косову - рекла је Захарова.

Она је и одлуку Приштине да од 1. августа примени правила о принудној замени личних докумената Срба назвала кораком ка њиховом протеривању са Космета.

- Лидери тзв. Косова знају да Срби неће остати равнодушни када је реч о директном нападу на њихове слободе, и да намерно пдогревају тензије у циљу покретања војне интервенције - додала је Захарова.

Захарова је такође нагласила да је овакав развој догађаја још један доказ неуспеха посредничке мисије Европске уније. „Ово је и пример како је Београду припремљено место у Европској унији, нудећи Београду де факто да трпи недостатак права својих сународника“, рекла је она.  

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".