Током лета жене сањају о тамном тену, те непрестано јуре сунце, трче у соларијум или се мацкају кремом за самопотамљивање. Ипак, мало је рећи да ни један од ових начина није претерано здрав, те вам уместо њих препоручујемо храну која ће вас до брозаног тена довести за тили час.

Слатки кромпир - батат

Садржи у себи велику количину бета каротена, природни биљни пигмент, који штити вашу кожу од превеликог УВ зрачења, а такође поспешује додатно тамњење док сте на сунцу.

Шаргарепа

Стручњаци саветују да је бета каротен - провитамин А, који се налази у шаргарепи у већим количинама, увек боље уносити на природан начин. Осим лепог тена, појачаће и ваш имунитет.

Фото: Р. Радетић

 

 

Парадајз

Парадајз помаже тамњењу коже. Увек можете да направите салату у комбинацији са шаргарепом или да пијете сок од парадајза.

Кајсија

Увелико је сезона кајсија, а он су још једна од намирница које ће учинити ваш тен бронзаним. Једите их у већим количинама и приметићете разлику.

Спанаћ

Спанаћ у комбинацији са јајима је пун погодак! Спанаћ је пожељно да једете сиров, а можете и да направите салату од њега. Јаја, с друге стране, помоћи ће да бронзани тен дуже траје.

Фото: Пиксабај

 

 

Затим одлични савезници у природном тамњењу коже су и диња, бресква, шљива и грејпфрут, кељ и купус. Такође, не заборавите да уносите довољно течности, поготово у летњем периоду. Редовно хидрирајте кожу како би остала здрава, еластична и задржала боју. Препоручљиво је да свакодневно пијете до два литра воде.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

СПРЕЈ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Направите домаћи спреј против комараца и решите се мука током лета

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".