Према једној студији која се бавила анализом животних навика 147 особа које имају идеалну тежину, утврђено је да све имају неколико истих навика: 

Не прескачу доручак

Према студији, 96 одсто особа са здравом телесном тежином сваки дан једу доручак који се најчешће састоји од воћа, поврћа и јаја. Баци се на проучавање рецепата за смути и омлете.

Фото: Профимедиа

 

 

Вежбају

42 одсто испитаника с идеалном телесном тежином вежба пет пута недељно. Ако немаш толико времена које можеш да посветиш вежбању, знај да ће и два пута недељно да има чудесне резултате на твој изглед и здравље. 

Редовно се мере

Многе особе имају промењив однос с вагом. У неким периодима се мере стално, па онда месецима или годинама уопште не стану на вагу. Половина испитаних рекла је да се мере најмање једном недељно. Ако ти је вагање тешко прихватљиво, редовно се мери кројачким метром. 

Никад нису на некој посебној дијети

Најздравији учесници истраживања рекли су да нису поборници дијета, а њих 75 одсто никад нису били на дијети. Али то не значи да једу све што им дође под руку. Чак 92 одсто их је рекло да обраћају велику пажњу на оно што једу. 

Фото: АТА имагес/Профимедиа

 

 

Често кувају

Испитаници који су здрави и у форми чешће кувају од оних који не могу да се похвале тако добрим стањем. Најчешће за вечеру припремају бело месо с поврћем, а само седам одсто испитаника су вегетаријанци.

Ослушкују поруке свог тела

44 одсто испитаних рекли су да ослушкују своје тело и да једу онда кад су гладни, али само квалитетне намирнице и целе житарице.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".