Данас готово да не постоји девојка или жена, било на јавној сцени или ван ње, која се није подвргла пластичним операцијама. Створио се један “калуп” лепоте, и ако не изгледате тако, онда нисте привлачни. Ипак, има мали број старијих дама из света музике и глуме, које се воде здравим начином живота и немају силиконе.

Јако је мало потребно да би кожа сијала и да би тело изгледало здраво. Као пример имамо неколицину наших познатих личности, међу којима су глумице Мирјана Карановић, Даница Максимовић, као и певачице Лепа Брена и Неда Украден. Посебне тајне и рецепти не постоје, а можда мотивацију пронађете у примерима ових жена.

 

 

Лепа Брена ће на изненађење многих у октобру прославити 62. рођендан, а да јој године не могу ништа, можемо видети и на фотографијама у купаћим костимима. Легендарна певачица је увек у топ форми и води рачуна о исхрани, а о наводима да се подвргла пластичним операцијама, није причала, осим о интервенцији када је скинула диоптрију.

- Имала сам проблем са читањем и стално сам трагала за наочарима кад нешто треба да прочитам или урадим нешто пипаво. Притом нисам до овог прегледа ни знала да имам и минус диоптрију. После скидања диоптрије наочаре ми више не требају. Живим много комфорније, практично ми се поправио квалитет живота - истиче Брена.

 

 

Неда Украден има 71. годину, а на изгледу могу да јој позавиде много млађе жене, па чак и девојке. Певачица је давно истакла да на себи ништа није кориговала, те да води здрав живот.

- Мислим да се на мени види да ли сам пластична лепотица. Све што видите на мени је моје - груди, коса, нос, уши, задњица (смех). Али све то мора да се одржава различитим естетским третманима као што су радио-таласи, масаже и, наравно, ништа без неге лица, а и духа - рекла је Неда једном приликом за "Блиц Пулс", а често је причала о томе да јој се жене јављају на Инстаграму и питају је за савете.

 

 

Бранка Соврлић једна је од ретких природних жена на јавној сцени, а иако има 65. година, на њој се то не види. Певачица истиче да је за леп изглед неопходан мир у души, а она је имала среће и због добре генетике. Лети имамо прилику да видимо да је у одличној форми, а у томе јој помаже редовно пливање.

– Здрава исхрана и редовна нега, али пре свега, један леп, спокојан начин живота који сам изградила са својим супругом дали су ми да се на мом лицу очитавају моје године, али на један леп начин – рекла је Бранка тада.

 

 

Жена која је многима мотивација када су у питању тренинзи и брига о себи је Мирјана Карановић. Глумица у 65. години редовно тренира и не зна за препреку! Толико добро изгледа, да јој на плажи не треба ни бикини. Све је изненадила фотографијама са прошлогодишњег летовања, када се нага сликала на песку.

 

 

– Данас је дан за тренинг. Признајем да је моја најјача мотивација осећај задовољства и поноса када је тренинг готов. До тада један мали али упоран гласић у мени виче “престани! доста је! не могу!!”. Већ сам научила да га игноришем – поручила је Мирјана уз видео из теретане.

 

 

Глумица Лидија Вукићевић ушла је у седму деценију и пркоси млађим колегиницама колико добро изгледа. Атрактивна црнка мамила је уздахе мушкараца на почетку каријере, а ништа се ни сада није променило. Свакодневно објављује фотографија у провокативним позама, а постојали су наводи да је урадила уста и боре, иако она тврди да је природна лепотица.

 

 

Даница Максимовић стално изазива пажњу на друштвеним мрежама разним фотографијама и снимцима, а ко би рекао да је на прагу осме деценије!

- Имам тело као девојчица јер водим рачуна о себи већ више од 30 година. Сваки дан вежбам и храним се здраво - открила је Даница једном за Информер и додала:

- Немам силиконе као што неки пишу и причају, немам чак ни грам целулита.

 

 

Верица Ракочевић (74) често је на мети осуде због одевнх комбинација које не приличе њеним годинама, али се не осврће на зле језике. Модна креаторка причала је отворено о естетским захватима, којима се не противи.

- Наравно да јесам. Нећу демистификовати до краја шта и како. Радила сам оно што мени као естети доноси задовољство уживања у свом телу. Мислим да је нормално да у педесет година нешто коригујете на себи хируршким путем. Ненормално је да то радите са двадесет. Наравно, далеко од тога да сам пластична баба напуњена силиконима од главе до пете како воле да кажу - рекла је пре неколико година Верица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Биљана Сечивановић у бикинију

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".