Весна и Предраг ће за мање од месец дана добити бебу, а иако је у поодмаклој трудноћи, будућа мама причала је новинарској екипи о томе како теку припреме за долазак њихове девојчице на свет.

– Ништа није спремно осим што смо одабрали име за бебу (смех). Тата ће бити задужен да, када дође на свет, јавно саопшти њено име. Што се тиче нашег дома, претумбали смо доста ствари по стану, али када је мали животни простор, то је заправо већи изазов. Треба ускладити сваки детаљ и прилагодити и беби и вама, а да, на неки начин, не промените свој начин живота. Предраг и ја управо то чинимо са пуно љубави. Ово је најлепши поклон који смо обоје могли да добијемо с обзиром на то да смо у тренутку када сам сазнала да сам трудна, славили шесту годишњицу брака. Мени је ово прво дете, док Предраг има сина Јакова из претходног брака на кога је веома поносан, тако да ће сада бити комплетно испуњен пошто ће добити и ћерку – каже Весна.

Иако је остало само неколико дана до порођаја, Весна оставља скроз другачији утисак – у плавим бициклистичкама, хитро ходајући по Кошутњаку, делује као да је кренула да трчи маратон.

Фото: Инстаграм/принтскрин/Gdja.Markovic

 

– Нисам стандардна трудница која седи код куће. Током целе трудноће била сам изузетно активна и то ми је пријало. Изазови су покретачи моје воље, снаге и енергије и тако је било и у трудноћи, иако је било ситуација када је требало да мирујем, али успевала сам да будем позитивна и насмејана, што се, верујем, и види на мени.

Признаје да је, као и свака трудница, и она помало захтевна и размажена, али да Предраг успева да изађе на крај са тим.

– Мој супруг зна како му је. Он ме је размазио. Волим да је сва пажња усмерена на мене, мада је он сада максимално концентрисан на писање романа који ускоро треба да заврши. Ништа му није тешко, заиста. Дешавало се да у три сата ујутру оде да ми купи оно што ми се у том тренутку једе. Ипак, слушајући искуства других о трудноћи, сматрам да нисам претерано захтевна, мада он вешто ћути о томе (смех).

Весна истиче да је јако поносна на свој однос са мужем који чува далеко од очију јавности.

– Управо је то оно због чега је наш однос јак и дан-данас опстаје. Нису године наш мотив опстанка, него међусобно поштовање, разумевање и љубав, односно брига једног о другом. Свако ко нас познаје зна да џангризавост није када ме Предраг пита јесам ли јела и да ли ми је хладно. То је љубав и то је забринутост. Ако вољена особа брине на такав начин, то је љубав и тако ме је Предраг освојио. То што сам ја увек насмејана и, како ми кажу, да сам лепа трудница, највише је Предрагова заслуга. Он је моја подршка у свим мојим животним олујама, а ова трудноћа је једна јако лепа олуја која нас је задесила. Предраг има родитељско искуство са Јаковом, кога смо прво обрадовали о доласку његове сестре. Не сумњам да ће бити ту у сваком тренутку када је у питању наша девојчица, што већ свакако ради. Будући да јој је ово прво дете, Весна признаје да је помало уплашена.

Фото: Инстаграм/принтскрин/Gdja.Markovic

 

– Некад је пожељна мала доза страха јер ако га нема, то значи да нам то нешто није важно. А ово је сигурно најважнија улога у мом животу и страх је присутан, али превазилазим га кроз едукације уз подршку лекара и мог супруга, који је, иначе, јако миран и сталожен. Он је мој глас разума или само вешто крије да је уплашен. Трудноћу је дочекала спремно, иако је, како признаје, по природи велики паничар.

– Све оно што су били изазови за једну будућу мајку, ја сам поднела врло спремно. Уз савете младих мама из мог окружења и уз велику подршку мојих лекара и нутриционисткиње Ане Петровић, прегурала сам она најтежа питања.

Предраг ме је стрпљиво одвозио и довозио на сваки мој преглед. Исто тако је чекао у реду за моје резултате, тако да је његова подршка сигурно најзначајнија.

Поред супруга, Весни је највећи ослонац у животу и бака Миља која живи у Тамнави.

– Једине особе за које знам да ме никада у животу неће издати су моја бака и мој супруг. Све животне ране које носим од детињства они су залечили. Бака ме је од многих ствари сачувала, а Предраг је успео да све то залечи и да постане мој животни сапутник и волим да кажем да је он задужен за моју лепоту и за мој осмех на лицу.

- Бака је, иначе, једина знала да смо се Предраг и ја венчали, пошто смо то учинили тајно. Било ми је јако важно како ће она одреаговати, јер када неког волите и поштујете, важно вам је да га не изневерите.

- Она ми је без и једне једине речи пружила подршку и рекла: „Ја видим и осећам да си ти срећна, а то је мени у животу најважније.”

- Она је, како ја то волим да кажем, жена мог живота, не само због васпитања с обзиром да сам одрасла без мајке, него због свега онога што је мени кроз живот недостајало, а што ми је даровала она, а то су љубав, пажња, нежност и најлепше детињство на свету.

(Објектив)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".