Како ствари стоје, бивши тренер Новака Ђоковића је 8. априла у лондонском суду проглашен кривим због банкрота, и то по четири од 24 тачке. Судија Дебора Тејлор је 29. априла донела коначну пресуду - две и по године затвора за Бориса Бекера.

Наиме, прошло је тачно три месеца од тада. Бекер је прво упућен у злогласни затвор Вандсворт, да би месец дана касније био пребачен у садашњи Хантеркомб.

О томе како проводи дане у затвору за немачке медије је причао Бекером адвокат Кристијан-Оливер Мозер. Он истиче да су многе информације које су се појавиле у медијима биле нетачне, од тога да је Бекер упутио позив за хитан случај из своје ћелије, преко тога да су му била остављена врата од ћелије, преко тога да је његов начин живота у затвору изазвао негодовање осталих затвореника.

Фото: Профимедиа

 

Такође, додаје да се Бекер добро осећа и да му иде добро у датим околностима.

Бекеров адвокат је открио који посао је легенда тениса добио у затвору, односно да је асистент предавачима у затворским учионицама.

- Борис ради искључиво као асистент у учионици. Његови задаци укључују дељене радова ученицима, а понекад и преношење сопствених искустава у дискусији у учионици.

На све то, адвокат Мозер је додао и да су спекулације информације да ће Бекер по одслужењу казне бити депортован из Велике Британије.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".