ДОК и данас жива у термометру у појединим местима достиже 37 степени Целзијуса, метеоролози за викенд најављују освежење.

Како прогнозира метеоролог Ђорђе Ђурић, хладни фронт ''одуваће'' током викенда топлотни талас са нашег подручја и донети дугоочекивано освежење и пљускове.

- Викенд доноси промену времена. У суботу ујутро и пре подне у већем делу Србије сунчано. Хладни фронт у склопу простране висинске долине са севера Европе, већ у току преподнева стићи ће до северозапада Србије, пре свега до Бачке и донети овим пределима кишу и пљускове са грмљавином, док се испред хладног фронта у осталим пределима Србије и даље очекује веома топло у суво, али уз повећање облачности.

После подне хладни фронт наставиће и преко осталих прделела Србије, па се у свим пределима Србије у току послеподнева и до вечери очекује наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином.

 

Због ''сукоба'' вреле ваздушне масе са југа и знатно свежије са севера и због продора свежије ваздушне масе изнад вреле подлоге, атмосфера би веома бурно одреаговала, па би било услова и за грмљавинске олује са градом, олујним ветром и обилним пљусковима, при чему би у веома кратком временском интревалу пало и преко 30 мм кише по квадратном метру - пише Ђурић на свом Фејсбук профилу.

У суботу ће пре продора хладног фронта дувати јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју ујутро и пре подне јак.

- При и по продору хладног фронта ветар ће бити у скретању на јак северозападни. Максимална температура у суботу биће од 28°Ц на северозаапду до 36°Ц на југоистоку Србије, у Београду до 34°Ц. По продору хладног фронта температура ће у кратком временсоком интервалу бити у паду и за десет степени.

У недељу знатно угодније време.

- Још ујутро биће нешто више облака, понегде са падавинама, а током дана у свим пределима смена сунчаних и облачних интервала, уз јак северозападни ветар. Максимална температура биће од 27 до 31°Ц, у Београду до 29°Ц и после дужег времена температуре ће у већем делу Сербије бити испод 30°Ц, осим на истоку и југу Србије.

- У понедељак ујутро у свим пределима свеже, а коначно ће бити прекинут и дужи низ тропских ноћи у Београду, јер ће минимална температура опасти испод 20°Ц. Дакле, јутро ће бити ведро, уз температуре од 8 до 16°Ц, а максимална дневна од 27 до 31°Ц, у Београду до 29°Ц. И даље ће дувати појачан северозападни ветар.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".