Њему је почетком јула позлило и он је био хоспитализован у Клиничком центру Србије због због кардиоваскуларних проблема.

Бранко је иза себе оставио супругу, сина Жарка и ћерку Бојану, као и унуку.

Његов син, Жарко Цвејић, очев је понос, а драмски уметник, у ретким приликама када је говорио јавно, имао је само речи хвале за њега.

Жарко се ретко појављивао у јавности, многи донедавно нису знали ни како изгледа, али је веома позната његова биографија, која је доступна на интернету.

Наиме, он је завршио највише школе у свету, докторирао је у Америци, али се вратио у Србију, где предаје на једном приватном факултету, на којем је и те како цењен, како од стране колега, тако и од стране студената, којима преноси своје драгоцено знање.

Његов отац, цењени драмски уметник, једном приликом проговорио је о приватним детаљима Жарковог живота, а који се тичу његовог завидног образовања.

- Обоје су завршили музикологију и не баве се баш директно тиме, али су веома добри и занимљиви. Ћерка Бојана завршила је факултет овде, а докторирала је у иностранству и остала тамо. Стационирана је у Бриселу, али живи по целој Европи. Воли да путује и то је, у суштини, леп живот кад од тога можеш да се издржаваш. Син Жарко завршио је све могуће школе напољу, од Оксфорда до Корнела и доктората у Америци, а онда се вратио овде и, наравно, одмах наишао на тешкоће - рекао је Цвејић, и додао:

- Пре неколико година није могао да нострификује дипломе у нормалним условима, него је то морало грдно да се плати. Сад се то све мења. Доцент је на Факултету за медије и комуникације и продекан. Могло би се рећи да је тренутно задовољан. Његова супруга је архитекта, што је сад врло тешко, али имају дивно дете, ћерку Зору.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".