Глумица Јелена Ступљанин постала је пре неколико месеци центар пажње гледалаца, и то након сцена експлицитног интимног односа у серији “Црна свадба”.

Атрактивна глумица и њен колега Никола Којо приредили су тад својеврстан еротски чин, који се није често виђао у домаћим серијама.

Фото: В. Данилов, Јутјуб принтскрин/Firefly Productions

 

 

Иако има запажену глумачку каријеру, као и велико искуство у Америци, Јелену у Србији већина памти као Сташу из серије “Лисице”, за коју многи тврде да је верзија мега популарне “Секс и град”. Вечито незадовољна и одбијана од стране мушкараца, Сташа није била срећна ни на осталим пољима. Међутим, глумичин приватни живот је далеко успешнији од оног који смо видели на малим екранима.

Дипломирала је 2000. године код професорке Гордане Марић. Као успешна позоришна глумица, Ступљанинова је 2005. добила стипендију принцезе Елизабете Карађорђевић за “Лее Страсберг Тхеатер & Филм Институте” у Њујорку и почела да похађа “Ацторс студио”, да би касније и дипломирала пред комисијом коју су чинили Роберт де Ниро, Џесика Ланг и Мерил Стрип.

Признаје да је дуго времена тражила своје место на престижном Бродвеју, али и да је тиме и њена срећа већа јер га је нашла:

Фото: Д. Мишић

 

 

- Требало ми је доста времена да нађем право место за себе на њујоршкој позоришној сцени, али сада осећам да сам нашла своју позоришну кућу, или, како то глумци воле да кажу, позоришну породицу, која ме воли и прихвата као њихову.

Јелена Ступљанин у Њујорку је похађала Ли Стразбег академију у којој су своје таленте брусиле и славне холивудске звезде. Ипак, после 11 година у Америци, решила је да прекине америчку авантуру, сада вешто балансира између обавеза око домаћих и страних серија и прилогађава се условима које задаје ситуација са корона вирусом.

- Искрено, никада нисам на свој глумачки позив гледала као на каријеру, чак и кад сам живела у Америци, мој избор је био да останем у Њујорку, где сам се бавила позориштем, што ми је више пријало, него да одем у Лос Анђелес, у центар филмске индустрије. Одувек су ме занимали људи са којима проводим време, са којима радим и дружим се. То ме је чак и коштало “неке славе” јер сам отишла у Америку, иако сам овде имала доста посла, да бих видела неки “нови свет”, усавршавала се у угледнојшколи, упознала другу културу. Иако сам у Америци почела доста да радим у позоришту И имала нека лепа филмска и ТВ искуства, када сам схватила да ми, ипак, квалитет живота који Америка пружа независним уметницима не прија, вратила сам се овде, и нисам се због тога покајала – рекла је звезда “Камионџија Д.О.О.” и “Каљавих гума” за “ТВ Ревију” и додала:

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Мој живот није само глума, али је дефинитивно, на леп начин, “ограничен” послом којим се бавим. Глумац мора да води рачуна о себи, на разне начине, да буде окренут уметности, да чува културу себи, да прати шта се на том пољу дешава и код нас и у свету. У том смислу мој живот је веома подржан глумом, али упркос томе или можда баш због тога нисам опседнута својим улогама, већ их пуштам да прођу кроз мене, а онда оставим место за ликове који ће доћи.

О љубавном животу не воли много да говори у јавности, али је познато да се током лета 2019. на интимној церемонији удала за колегу Бојана Димитријевића.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Горица Поповић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".