Израелске снаге убиле су двојицу палестинских милитаната у окршају ватреним оружјем које се догодило рано јутрос на Западној обали, саопштили су палестински и израелски званичници.


Палестинско Министарство здравља потврдило је смрт двојице мушкараца и саопштило да је још шесторо рањено у сукобу у кући у палестинском граду Наблусу, а милитантна група Бригаде мученика Фатах Ал-Акса тврди да су двојица убијених њени чланови, преноси Ројтерс.

Израелске безбедносне снаге су се приликом претреса испред куће осумњиченог нашле под паљбом наоружаних нападача и "одговориле ватреним оружјем и другим средствима, те на крају неутралисале терористе у кући и на њеном крову", саопштила је полиција, наводи британска агенција.

- Још један злочин који су починиле окупационе снаге у старом граду Наблусу, где су мученици пали, а многи рањени. Снажно осуђујемо овај злочин, а окупатор ће понети одговорност за његове последице - написао је Хусеин ал-Шеик, високи палестински званичник на Твитеру, преноси Ројтерс.

Израелске снаге последњих месеци чешће спроводе рације на Западној обали, након што су Палестинци из тог подручја извели смртоносне уличне нападе у Израелу.

Мировни преговори уз посредовање САД, чији је циљ успостављање палестинске државе у источном Јерусалиму, Западној обали и Гази, пропали су 2014. године и за сада не изгледа да ће бити настављени, наводи Ројтерс.
 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".