Нова генерација италијанских мафијаша разбеснела је шефове мафије хвалећи се својим луксузним начином живота на ТикТоку, пише британски Дејли мејл.

Гангстери у Напуљу користе ову друштвену мрежу како би објављивали снимке на којима се виде како возе скупе аутомобиле, присуствују журкама у познатим клубовима и пију скупоцена пића.

 

 

Крећенцо Марино, син једног од шефова Каморе, највеће и најстарије криминалне организације у Италији, има нешто више од 43.000 пратилаца и скоро 900.000 лајкова на овој мрежи. 

Марино на свом ТикТок профилу објављује снимке на којима се види како носи фирмирану гардерову и сатове, како се вози у ферарију по Паризу, упознаје познате музичаре и игра се са питбуловима. 

 

 

Како наводи британски медиј, кланови Каморе користе ТикТок како би објављивали своје освете, а користе их и за склапање савеза. 

Колико то далеко иде, показује чињеница да су након убиства човека повезаног са једним од супарничких кланова, полицији на овој друштвеној мрежи оставили поруку у којима наводе да им дају седам дана да похапсе осумњичене или ће они узети ствари у своје руке. 

Професор модерне историје на Универзитету у Салерну и стручњак за комуникацију мафије Марчело Раведуто причао је о овом феномену за Тајмс. 

- Први пут гангстери имају директан начин да проговоре о својим животима - рекао је професор. 

 

 

Како наводи Дејли меј, Камора има најмлађе чланове италијанске мафије који воле ТикТок јер се по брзини и правилима разликује од осталих друштвених мрежа. 

- Оно што је сада потребно је боља сарадња полиције и ТикТок-а како би боље држали на оку ове људе - закључио је Раведуто.

Шта је Камора?

Камора је највећа и настарија италијанска криминална организација која је према неким изворима основана у 16. веку. Камора се налази у Кампанији, са седиштем око Напуља.

Фото: Википедија

 

Попут Коза Ностре и ’Ндрангете, то је организација која се финансира преко трговине дрогом и дистрибуције, шверца цигарета, кријумчарења људи, киднаповања, уцене, подмићивања, проституције, одлагања токсичног отпада, изградње, фалсификовања, кредитирања , прања новца, илегалног коцкања, пљачке, шверца оружја, изнуде, политичке корупције и рекетирање.

Име је настало као мешавина између речи "Капо“ што значи шеф и "Мора“ која је била коцкарска игра која се играла на улицама Напуља.

Када је игра забрањена, Камористи су зарађивали на томе што су "заштитили" коцкаре од проласка полицајаца. За разлику од Коза Ностре, појединачни кланови Каморе делују независно један од другог и склонији су свађи.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".