Марјановић је проглашен кривим.

Зоран Марјановић је у жижу јавности доспео у априлу 2016. године, када је објављено да је Јелена Крсмановић Марјановић убијена у Београду. Оно што је након Јелениног убиства пало у други план јесте да је Зоран композитор и аранжер.

Музичком продукцијом се бави више од двадесет година, а аутор је фолк хитова „Дигни ме, пао сам“ Милана Динчића Динче, „Златник“ Тање Савић, „Бато бре“ Индире Арадиновић Инди и других. Сарађивао је и са покојном супругом Јеленом, којој је компоновао, аранжирао и продуцирао бројне песме.

 

Зоран се од раних двехиљадитих бави компоновањем, аранжирањем и продуцирањем музике. Једна од првих колегица са којима је сарађивао је Аница Миленковић. Марјановић је компоновао песме „Ово мора да се залије“, “Ма ја је знам“ и „Жилет“ са њеног албума „Пуштам те“ из 2001. године. Отприлике у исто време је аранжирао нумеру „Друга жена“ са ЦД-а „Играј нек’ је весело“, фолк певачице Марине Живковић.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Уследила је нова сарадња с Аницом Миленковић, на песмама „Што нисам мушко“ и „Опрости ми Боже“, које су се нашле на њеном албуму „Пиле моје“ из 2003. године. Марјановић је компоновао музику за нумере „Плаво, плаво“ и „Изабери један дан“ са ЦД-а „Оне ствари“ фолк певачице Јасне Миленковић Јами. Након тога је сарађивао с Аном Бекутом на песми „Сачувај ми место“ са њеног албума „Бројаница“ из 2005. године. Компоновао је и музику за нумеру „Конак“ са којом се Бекута такмичила на „Беовизији“ 2006. године.

Фото: АТА имагес/Петар Милошевић/Зоран Јовановић

 

Исте године је Инди објавила ЦД на коме је свих десет песама компоновао Марјановић, док су текстове писали Марина Туцаковић и Саша Милошевић. На том албуму су биле нумере „На рате“, „Бела хаљина“, „Пипни ми руке“, „Релативно“ и друге. Компоновао је и песму „Бато бре“ са којом се Инди представила на „Грандовом“ фестивалу, а која је врло брзо постала хит.

Уследила је нова сарадња са Продукцијском кућом „Гранд“, конкретно са њиховим младим певачем Миланом Динчићем Динчом, коме је компоновао сингл „Дигни ме, пао сам“, на текст Саше Милошевића. Песма се нашла на компилацијском ЦД-у „Нове Звезде Гранда“ из 2007. године. Компоновао је и аранжирао нумеру „Африка“ младе певачице Сандре Продановић, која је управо по овој песми и стекла уметничко име Сандра Африка. Марјановић је аранжирао нумеру „Запјевај ми пјесму Босанску“ са којом је Бранка Соврлић наступила на Илиџанском фестивалу 2008. године. Током 2008. године појавило се неколико поп-фолк хитова које је компоновао или аранжирао Зоран.

Фото: АТА имагес

 

Наиме, Бане Мојићевић је објавио албум „Злато моје“, на коме је три песме компоновао и аранжирао Зоран, а на неколико је певао и пратеће вокале. Компоновао је три од осам песама на албуму Тање Савић из 2008. године. Поред насловне песме „Златник“, која је врло брзо освојила публику широм региона, Марјановић је аутор композиција „Црвено слово“ и „Улица“.

Сарађивао је и са фолк певачем Бекијем Бекићем, који је цео албум „Велико срце“ снимио у његовом студију. Марјановић је аранжер насловне нумере и песме „Чудна девојка“. За младу певачицу Јадранку Барјактаровић је компоновао песму „Бедем“, са њеног албума „Крв сам твоја“ из 2009. године. Марјановић је композитор и аранжер нумере „Пук’о си на мене“, која се нашла на четвртом ЦД-у певачице Јелене Елене.

За Катарину Живковић је написао песму „Ако се растанемо једном“, а за Данијелу Вранић „Немој да ме жалите“ са којима су се представиле публици и жирију на трећем „Аксал Гранд фестивалу“, који је одржан 2010. године. Уследила је сарадња са Радом Манојловић, којој је компоновао музику за песму „Ватромет“, са њеног другог ЦД-а „Маракана“, који се у продаји појавио 2011. године.

За Ивана Кукоља Кукија је написао нумеру „Кошташ ме“, а за Јадранку Барјактаровић „Дупла с чемером“, са којима су наступили на четвртом „Аксал Гранд фестивалу“.

Компоновао је песму „Нигде моста, нигде ћуприје“ коју је отпевала Нада Топчагић, те написао текст, музику и аранжман за нумеру „Рођендан“, младе „Звезде Гранда“ Мирјане Алексић. На текст Марине Туцаковић је компоновао музику за песму „Знаш ли“ младог певача Мартина Ајдаревића. Нумера се нашла на његовом првом албуму под називом „Такав је Бог“ у издању „Сити Рекордс-а“. Након тога је за Бориса Стјепановића компоновао и аранжирао песму „Потрошено није све“, чији текст потписује Миодраг Ж. Илић.

Фото: Н. Скендерија

 

Уследила је нова сарадња са Надом Топчагић, чији је резултат песма „Рађало се, крстило“, која се нашла на компилацијском ЦД-у „Гранд Колекција 2014“. Исте године је за Дејана Ћирковића Ћиру и своју супругу Јелену компоновао и аранжирао песму „Селе“, с албума „Зимска колекција Гранд хитова 2014“. Написао је музику и аранжман за сингл „Чија си срећа несрећо“ коју је Јелена објавила исте 2014. године, као и за сингл „Амајлија“ Сузане Јовановић из 2015. године. Компоновао је и аранжирао нумеру „Ти и ја“ коју су Јелена Крсмановић Марјановић и Марко Гачић снимили исте године.

Аутор је и баладе „Кажи анђеле“ који је Јелена објавила 2015. године.

(Биографија.орг)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".