ЗБОГ високих температура у целој Србији на снази је црвени метео-аларм, што значи да је време врло опасно.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у последњој декади јула на подручју Србије бити веома топло.

Максимална температура данас 37 до 41 степен целзијуса.

Сутра у већем делу земље пад температуре на 32 до 35 степени, само ће се на крајњем југу и југоистоку задржати веома топло, од 35 до 40 степени Целзијуса. Током следеће седмице најтоплији дан ће бити уторак.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ), за викенд нам предстоје паклене врућине. Температура ће постепено расти сваког дана, почевши од данас. Данас се очекује од 37 до 41 степен, у Београду чак преко 40 степени! Метеоролог Ђорђе Ђурић каже да нам предстоји врхунац топлотног таласа који је захватио Србију.

- Биће сунчано и врело, а максимална температура биће од 37 до 41°Ц, у Београду до 39-40°Ц. У току вечери до Војводине се очекује продор ослабљеног хладног фронта, који ће донети јак северозападни ветар, а током ноћи и у недељу ујутро деловима Војводине тек понегде веома ређу појаву пљуска са грмљавином. Овај ослабљени хладни фронт премештаће се у недељу и током осталих предела Србије - каже Ђурић.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".