Влада Русије проширила је списак непријатељских земаља, у који су сада укључене и Грчка, Данска, Словенија, Хрватска и Словачка, а портпарол Кремља Дмитриј Песков истиче да ће Русија смањити ниво контакта са овим земљама.

- Списак који је утврдила влада није коначан и може да се проширује с обзиром на даља непријатељска дејства држава, усмерених против руских представништава у иностранству - наведено је у саопштењу Владе Русије, објављеном на Телеграм каналу.

У саопштењу се наводи да Словенија и Хрватска неће моћи да ангажују нове сараднике у својим дипломатским мисијама и конзуларним одељењима.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков истиче да је природно да стављање на листу непријатељских земаља подразумева смањење нивоа контаката. 

Фото: Танјуг/АП

 

- Ово је ствар владе, влада је та која доноси такву одлуку. И то је једноставно повезано са непријатељским понашењем тих држава - рекао је Песков коментаришући то што је Русија проширила листу непријатељских држава, преноси ТАСС.


Влада Русије ажурирала је списак држава за које тврди да предузимају непријатељске акције против руских дипломатско-конзуларних представништава у иностранству.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".