Адвокат из Алибунара Трајан Р. (73), за којим је била расписана потрага, ухапшен је данас на аеродрому "Никола Тесла" по повратку у земљу и приведен је на саслушање у Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, преносе Новости.

Трајан Р. је осумњичен да је по овлашћењу двоје оштећених, који су га 2015. године овластили да у њихово име прода више њива у вредности од 32.000 евра и исплати њихова дуговања према једној банци и „Гаранцијском фонду АП Војводине“, злоупотребио њихово поверење и земљиште продао за 40.000 евра, док је 8.000 евра присвојио за себе.

У истом предмету осумњичен је и Жива Б. који се терети да је као јавни бележник у Панчеву 25. маја 2015. године, Трајану Р. оверио купопродајни уговор, иако је знао да он нема овлашћење да закључи уговор на износ од 40.000 евра већ само на 32. евра, чиме му је омогућио стицање противправне имовинске користи од 8.000 евра.

Жива Б. је касније исте године разрешен, а на саслушању у тужилаштву 12. јула ове године је негирао извршење кривичног дела Злоупотреба службеног положаја.

Трајан Р. се терети за кривично дело Злоупотреба поверења.

Он је данас на саслушању пред поступајућим замеником Вишег јавног тужиоца у Београду негирао извршење кривичног дела и детаљно изнео одбрану.

Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходно поступак Вишег суда у Београду да Трајану Б. одреди притвор да је би утицао на сведоке и да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду.

Подсећамо да се против Живе Б. и Трајана Р. поступа у оквиру истраге која се од 28. марта ове године води пред Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду води против Вељка К. (62) из Владимироваца, због сумње да је извршио кривично дело прање новца.

Вељко К. се налази у притвору.

Против њега је у току истрага због сумње да је давао новац на зајам уговарајући за себе несразмерно високу камату, искоришћавајући тешко имовинско стање, тешке прилике, нужду и лакомисленост оштећених.

Када нису могли да му врате тако дуговани новац са уговореном каматом (од 10% месечно) он је симуловано преносио имовину оштећених на своје име, као вид обезбеђења наплате датих зајмова, па је касније преносио даље на трећа лица, иако је знао та имовина потиче из криминалне делатности.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

 

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".