- Ова посета за нас има свакако историјски карактер. Неретко волимо да нешто назовемо историјским, али сам сигуран да ће обнова наше сарадње, продубљивање наших односа много тога донети у будућности обема земљама, и нашим народима - казао је Вучић је, на заједничкој конференцији за медије, после церемоније потписивања билатералних споразума.

Он је подсетио да је после готово четири деценије египатски председник, шеф тако велике и пријатељске земље дошао у Србију, те да је посебно од великог значаја то што је реч о лидеру који је искрени пријатељ Србије.

Фото: Јадранка Илић/Танјуг

 

Вучић је изразио уверење да ће данашњи разговори бити додатни импулс у односима две земље који ће се видети не само на међународној сцени, кроз међусобну подршку у међународним институцијама, већ и конкретно у економији и преко бројних пројеката које ће се радити заједно.

- Данас сте видели ширину и много области које смо отворили у сарадњу са Египтом. То је тек почетак. Договорили смо убрзану сарадњу. На свим скуповима на којима смо позвани присуствоваће Србија, и на најбољи могући начин заступати нашу земљу у Египту - рекао је он.

Вучић је изразио уверење да ће доћи до чешћих контаката и посета.

Посебно се захвалио председнику Египта што је у Београд допутовао право из Немачке, а пре посете Француској.

- Захвалан што је између те две највеће европске земље дошао у посету Сбрији, што је за нас посебно поштовање. И у нашој земљи то развија осећај поноса и додатног поштовања према вашој земљи - рекао је Вучић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".