Нове цене паркирања у гаражи на београдском аеродрому непријатно су изненадиле многе возаче.

Непријатно изненађење по повратку са одмора поделио је и један Дејан ког је у гаражи на београдском аеродрому дочекао цех од чак 75.000 динара за 11 дана паркирања, пише Блиц.

- Годинама моја породица и ја путујемо на летовање авионом са аеродрома НИкола Тесла. С обзиром на то да не живимо у Београду, долазимо аутом на аеродром и сваке године паркирамо ауто у гаражи на аеродрому. Уколико се добро сећам пре короне, цена паркинга за седам дана је била 3.900 динара, а прошле године 6.900 динара за исти временски период - наводи Дејан В.

Међутим, ове године дочекао га је далеко већи рачун.

- Ове године почетком јула смо кренули на летовање, ауто по навици паркирали у гаражи која је била прилично попуњена и отишли на одмор. Нисмо приметили никакво обавештење о промени цена паркирања, али је видно истакнуто да је могуће ауто паркирати 10 минута бесплатно, што ме је изненадило, али сам касније схватио да је то услед реновирања аеродрома - објашњава.

Фото: Принтскрин

 

 

Како каже, кад су се вратили, пришао је апарату за наплату, убацио картицу, а на екрану се појавио износ за плаћање од 75.000 динара.

Није ни гледао, ни проверио

- Ја сам био шокиран, покушао сам да нађем некога од запослених, али никога није било, с обзиром на то да је било око четири сата ујутру. Ја сам, да бих изашао морао да платим, али сам одмах проверио на сајту и видео да је сада цена 300 динара по сату, што се поклапа са износом од 75.000 динара за 11 дана паркинга - казао је.

Додаје да је за то време је доста људи улазило аутом у гаражу и одлазило ка аеродрому са коферима.

- Ја сам пар њих опоменуо да поведу рачуна о цени паркирања и приметио сам да су сви били изненађени и нико није био упознат са новом ценом. Нисам контактирао никога, јер у свему постоји и моја одговорност - закључује.

Нови ценовник и напомена

Наиме, нови ценовник почео је да важи од 14. априла ове године, па је тако за појединачно паркинг место за започети први сат у гаражи неопходно издвојити 100 динара, за започети други сат 200, трећи сат 300, а за сваки сат после трећег сата 300 динара.

Фото: Принтскрин

 

 

На сајту се налази и једна напомена која је означена црвеним словима, а у којој се наводи следеће:

"Како би се стимулисао краћи боравак возила у гаражи, цене паркирања су промењене, осим цене за задржавање до 1 сата, а укинута је и дневна карта.

Корисницима који имају потребу за дужим задржавањем препоручујемо да користе Тесла паркинг (П11) или паркинг П7 код Робно-царинског складишта, како би се растеретио капацитет гараже и нови саобраћајни ток услед радова испред зграде терминала. Молимо вас да се упознате са новим ценовником."

За “Тесла паркинг (П11)” цене су повољније, па се појединачно паркинг место у прва три сата не плаћа. Започети четврти, пети и шести сат кошта 100 динара, а појединачно паркинг место за дневно једнократно паркирање износи 300 динара. Појединачно паркинг место од два до десет дана дневно кошта 300, од 11 до 30 дана цена за једнократно дневно паркирање је 200, а за 30 и више дана 100 динара.

Услуга паркирања плаћа се по започетом сату, пре преузимања возила, готовински у динарима или путем платне картице. Паркирање возила са инвалидском налепницом је без накнаде за прва три сата и у гаражи и на паркингу на отвореном, а након тог времена паркирање се наплаћује по започетом сату.

(Блиц)