Александар Глигоријевић Пуки, Горан Величковић, Лазар Вукићевић, Здравко Радојевић и Милан Љепоја жртве су озлоглашеног клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су ове људе на најмонструознији начин мучили а затим и убијали.

На овај крвави списак додата су још два имена, Горан Михајловић и Никола Митић. Клану чија су злодела шокирала Балкан а којима се на пут стало прошле године, проширена је оптужница.

Иако је прва на припремном рочишту, подизањем друге, надлежни показују да раде детаљно на овом случају, због чега се и у будућности може очекивати још једно подизање оптужнице.

Стручњак за безбедност Горана Мишев, рекла је за телевизију Пинк да је битно што је полиција пронашла аутомобиле, вештачене су камере и по неким информацијама које су медији дали, каже, нађен је ДНК који директно повезује Беливуков клан са два убиства.

Фото: Н. Скендерија/ТВ Пинк принтскрин

 

- Следећи корак ће бити обједињење истраге у једну јединствену оптужницу - рекла је Мишев.

Како објашњава, оба убијена човека су отишла да се виде са неким и од тада им се губи сваки траг.

У јавности су се појавиле поруке које су чланови овог клана слали у групи, након што су отели Митића, који им се одупирао.

Миљковић је тражио да Митића туку док не проговори, а затим су почели да му секу делове тела, прво прво прсте, а потом и целу руку. Те фотографије желели су да пошаљу породици мушкарца над којим су се иживљавали.

Затим су га удавили, на шта је Срђан Лалић, који је недавно признао све злочине у Специјалном суду, поручио да су га фактички два пута убили.

Правници сматрају да ће у овом случају доћи до јединствене оптужнице.

Славка Бабић, адвокат, рекла је да Суд доноси решење за спајање поступка. Како каже, против тог решења није дозвољена жалба.

- У интересу ефикасности судског поступка јесте да се води јединствен, односно спојен кривични поступак - рекла је Бабић.

(Пинк)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".