Повремено мазање кремом са заштитним фактором уопште није довољно да се у потпуности заштитите од дејства све јачег сунца.

Фото: Пиксабај

 

 

Многи раде управо ове ствари и дебело греше - ево шта не смете никако себи да дозволите кад одлучите да се предате чарима сунца на мору, уз реку или базен:

Не смете први пут да наносите крему за сунчање на плажи: Крема за сунчање наноси се 15 до 30 минута пре изласка на сунце и одласка на плажу.

Не смете да остављате крему на сунцу: Висока температура може да промени формулу креме или млека за сунчање и тако их учини мање делотворном. Држите их увек у торби коју носите на плажу, или их прекријте пешкиром, мајицом...

Не смете 100 посто да се поуздате у заштитни фактор који, према упутству, садржи ваша шминка: Неопходна вам је права заштита, средства за улепшавање не садрже је у довољној мери.

Не смете да се излежавате на сунцу када поцрните: Бронзани тен не штити никога од штетног сунчевог зрачења, морате и у овом случају да наносите заштитну крему или млеко на кожу у правилним временским интервалима.

Не смете пре доласка на плажу (или на самој плажи) да наносите производе који имају анти-аге састојке или оне против бубуљица: У комбинацији са сунцем, агресивне киселине које се налазе у кремама и геловима за лице могу да учине кожу веома осетљивом.

Да бисте избегли проблеме, пре одласка на сунчање смете да употребите само хидратантне креме.

Не смете да остављате флашицу са водом на сунцу: Флашице с водом остављене да сатима стоје на сунцу ослобађају хемикалије из пластике.

Нећете, наравно, од тога умрети, али нема стручњака који не упозорава да није здраво уносити их у организам. Никад се не зна, па их сваки пут држите у хладу, покријте одећом или ставите у торбу.

Не смете да једете или цедите цитрусе на сунцу: Иако су веома здраве и садрже велику количину витамина Ц, ове воћке које многи носе на плажу, а посебно лимун којег најчешће цеде деци, могу у комбинацији са сунцем довести до хемијске реакције и гадног осипа.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

СПРЕЈ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Направите домаћи спреј против комараца и решите се мука током лета

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".