Цариници су, у сарадњи са полицијом, 12. јула 2022. године на излазу граничног прелаза Бадовинци спречили покушај кријумчарења опреме за коцкарницу вредне готово милион динара.

Овај необичан случај је откривен када је на прелаз пристигао комби босанскохерцеговачких регистарских ознака, којим је управљао возач из Бијељине.

Фото: Управа царина републике Србије

 

На питање цариника да ли има нешто да пријави, возач је одговорио одрично, али је детаљном контролом утврђено да се у товарном делу комбија налази прегршт опреме за коцкарницу.

Наиме, у комбију је превожено пет ''VIP'' слот апарата и припадајућих делова (пет ацептора и девет жетоњера), два кафе апарата марки ''Hausbrandt'' и ''Casapio'', па чак и један нови браник за ауди А6.

Фото: Управа царина републике Србије

 

С обзиром да је прекршилац страни држављанин, поступак је спроведен по хитној процедури, а Прекршајни суд у Шапцу је донео пресуду којом се изриче новчана казна и заштитна мера трајног одузимања заплењене робе.

Поред непријављених слот апарата, припадајуће опреме, кафе апарата и браника, одузето је и возило којим је извршено кријумчарење.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Наиме, Царинским законом је прописано да се и возило одузима у околностима када вредност кријумчарене робе прелази једну трећину вредности возила којим је она кријумчарена, па се тако вредност овог прекршаја попела на нешто више од 1,5 милион динара.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".