Сретко Калинић (48), главни катер злогласног земуснког клана, који служи 40-годишњу робију у Забели због злочина клана и учешћа у убиству премијера Ђинђића 2003, написао је књигу под именом "Земунски клан - ко је ко". Он у својој књизи тврди да Душан Спасојевић Дућа (Шиптар) и Миле Луковић Кум нису убијени 27. марта 2003. у Мељаку! Они су се предали полицији два дана пре тога, па су одведени у Централни затвор у Бачванској улици, где су најстрашније мучени и потом ликвидирани! Тела су потом у џаковима однета у Мељак, па је објављено да су тамо пуцали на полицију и побијени у обрачуну.

- Док сам био у притвору у војном затвору (Специјални суд) у Устаничкој улици, више чувара ми је причало да су Душан и Миле мучени у подруму ЦЗ-а и да је било језиво слушати њихове крике. Припадници САЈ су их ликвидирали и онда извели 'јуначко' дело тако што су их мртве, у џаковима, комбијем одвезли у Мељак. Тамо су мртвом Куму подметнули бомбе, а Душану пушкомитраљез, како би испало да су пуцали на полицију. Кум заправо није имао никакво оружје код себе кад је кренуо да бежи јер сам му ја 12. марта 2003. узео пиштољ, а Душан је носио 'берету', а не митраљез - пише Калинић.

Фото: МУП

 

Описујући своје пријатељство са вођама "земунаца", Калинић каже да се крајем деведесетих упознао са Спасојевићем и да је са њим у почетку стално ишао на печење и роштиљ.

- Душан Спасојевић се стално виђао са неким људима, давао им је новац, а други су њему давали још више пара. Сав кеш је умео да држи на столу у дневном боравку у Шилеровој и по два дана... Једном је рекао да му са стола фали 2.000 марака, иако то није било тачно, него је тако намерно траумирао момке из екипе и гледао их како се понашају, студирао их је... У то време му је најближи био Милан Јуришић Јуре. Он је са Кизом Психопатом хватао наркомане дужнике. Одведу их у неку кућу и ако их дужник увери да ће вратити паре, они га само пребију, а ако их не убеди, онда Киза силује тог човека. Кад се то прочуло, сви су редовно доносили паре и питали да ли треба још...- пише Сретко.

Главни убица "земунског клана" у својој књизи је навео и многе интересантне детаље о припадницима ове злогласне мафијашке групе. Тако је, рецимо, за Милоша Симовића написао да је имао силиконску задњицу са којом је волео сексуално да општи и да ју је чувао у свом орману!?! Једном приликом он се чак сукобио са Владом Будалом, који му је кришом узео ту задњицу и "користио је у тоалету"... Када је реч о Влади Милосављевићу, он је заиста био највећа будала у клану. Стално је био надуван и више од свега је волео да онанише. Правио је разне будалаштине због којих никако нисмо могли да се ослонимо на њега", пише у књизи.

Фото Архива / МУП

 

Када је реч о Александру Симовићу и његовом брату Душану, Калинић каже да су се појавили у Шилеровој отприлике у исто време кад и браћа Нинослав и Слађан Константиновић.

- Осим њих, у Шилерову, која тад није била завршена, долазили су разни људи - академици, доктори, али и белосветски шљам, од наркомана до ситних превараната. Ја сам био стално ту и гледао филмове, а Душан и Кум су свако јутро устајали рано и одлазили код Љубише Бухе Чумета у Сурчин. То је било тако сваки дан, али једног дана сам видео њих двојицу страшно нервозне. Када сам их питао шта је било, рекли су ми да идем у гаражу. Тамо сам видео њихов ауто потпуно изрешетан. Рекао сам да ми покажу који је то 'витез са врелог београдског асфалта' урадио и ја ћу да решим проблем - присећа се први ликвидатор "земунског клана", и наводи:

- Чекао сам тог 'витеза' 20 дана, јер је био на неком путу. Видео сам га са неким друштвом у кафићу, па сам га почастио једном туром. После сам се, пошто је била гужва, поново вратио у кафић и видео да је 'витез' мртав пијан, па сам га почастио још једном туром... Душан је био презадовољан јер сам његовог пријатеља почастио онако како је требало (убио га је, прим. аут.) Душан ме је после питао шта ми је дужан, а ја сам рекао да овог пута ја частим. Тако је све кренуло...

Сретко Калинић је у поглављу под називом "најпознатији Србин избегао метак" писао како је један наручилац од Душана Спасојевића тражио да ликвидира лидера СРС Војислава Шешеља, којег у књизи назива "најпознатији Србин".

- Душан је дошао и питао ме да ли хоћу да одрадим тај посао. Међутим, тај 'најпознатији Србин' је помогао многим људима, и ја сам без двоумљења одбио посао, за који ми је понуђена цифра која се не одбија! Спасојевић и Кум такође то нису могли да одраде јер су познавали 'најпознатијег Србина'. Тај господин је био лудо храбар и да сам пристао да завршим посао, мислим да би Душан и Кум још пре 2000. године били ликвидирани. Иначе, убиство тог 'Србина' је тражила најјача организација у нашој земљи, која и данас ведри и облачи на овим просторима.

(Информер)

 

ГАЛЕРИЈА: Земунски клан

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".