- У понедељак увече, америчка Тајна служба је обавештена да је члан њеног особља који ради у Израелу био умешан у свађу. Запосленог је привела и саслушала израелска полиција, која га је пустила без оптужнице. Вратио се у Сједињене Државе - пренео је извор РИА Новости .

Како преноси канал, чувар је био део јуришне групе Тајне службе. Оптужен је за напад на жену испред бара у Јерусалиму.

Амерички медији су раније прогнозирали да ц́е се предстојец́а посета председника САД Џоа Бајдена Саудијској Арабији за њега показати као „велика срамота”.

Подсетимо, Бајден ц́е од 13. до 16. јула направити блискоисточну турнеју током које ц́е посетити Израел, Западну обалу и Саудијску Арабију. Код куц́е га критикују због ове посете, али Бајден нема другог избора. По сопственом признању, Ријаду је потребна помоц́ да победи Русију и Кину.

Односи између Сједињених Држава и Саудијске Арабије погоршали су се након убиства новинара Џамала Кашогија 2018. године, који је био познат по својим критичким чланцима о политици Ријада. Кашоги је нестао током посете саудијском конзулату у Истанбулу 2018. Касније се испоставило да је задављен , а његово тело после смрти раскомадано и уништено.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".