КАКО сазнају Новости, у питању је Филип В. (29), други младић који је нестао у недељу у Сави код Прова, потврђено је "Новостима". 

Раније данас, на обали Саве код Купинова пронађено је најпре тело Александра М (29).

На лицу места су полицијске екипе као и техничари.

Потрага траје од недеље

Подсетимо, потрага за двојицом мушкараца, старих 29 година из околине Уба, траје од недеље када су они око 18.20 нестали у Сави у месту Прово, а поред мештана и припадника ватрогасно-спасилачких екипа, реку су претраживали и рониоци Жандармерије.

Тројица пријатеља била су заједно са супругама и децом на породичном пикнику у једној викендици, чијег власника познају, у Прову. Одлучили су да се реком провозају моторним чамцем власника викендице, али се у једном тренутку мотор угасио. Покушали су, поново, да га упале. Мучили су се и успели у томе, али је онда вода продрла у чамац и то на месту где је Сава дубока око пет метара. Н. Л. је успео да искочи и да исплива до обале, док су његови другови, који су непливачи, нестали под водом. Њихове супруге и петоро деце били су на обали и посматрали ужасну сцену, немоћни да им на било који начин помогну

- Страшно је било слушати жене и децу како их, немоћни да помогну, дозивају, а одговора нема - рекли су очевици.

- Нема ни трагова од чамца. Ко зна докле су отишли. И они и чамац. Трачак наде је био да су се некако докопали обале, која је шумовита, па не могу да се јаве док не прођу све стазе и богазе и не сретну неког да им да телефон, пошто га нису имали код себе.
По речима наших саговорника, Н. Л. који је успео да се спасе, био је у потпуном шоку, не успевајући да опише детаље како је вода продрла у чамац, рекавши само да су његови пријатељи, иначе корпулентни младићи, нестали под водом практично у секунди и да сам не зна како је успео да доплива до обале.

У потрагу су се у недељу увече укључили полицајци из Владимарца, њихове колеге из Шапца, као и мештани, трагајући скоро читаву ноћ.

- Чудна је ћуд Саве, а пред рониоцима је тежак задатак - казали су упућени.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

 

 
 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".