Како Курир незванично сазнаје, пронађен је један леш на обали реке Саве код Купинова и претпоставља се да је то један од младића који су нестали у недељу док су били на чамцу.

Подсетимо, потрага за двојицом мушкараца, старих 29 година из околине Уба, траје од недеље када су они око 18.20 нестали у Сави у месту Прово, а поред мештана и припадника ватрогасно-спасилачких екипа, реку су претраживали и рониоци Жандармерије. С несталим мушкарцима на чамцу је био и њихов пријатељ, који је успео да се спаси допливавши до обале. Како се могло чути од очевидаца на месту несреће, тројица мушкараца била су на Сави са својим супругама и децом, и сви су уживали на породичном пикнику у једној викендици у близини реке.

- Радник Војводина Шуме возио је трактор уз саму обалу Саве код Купинова, низводно од Прова и у једном тренутку је видео насукано тело на обали. Одмах је сишао са трактора и дошао до младића, али он није давао знаке живота, па је човек одмах позвао полицију и Хитну помоћ и обавестио своје надређене шта еј затекао - каже наш саговорник.

Иначе, до несреће је дошло када су тројица мушкараца одлучила да се провозају моторним чамцем, док су њихове породице остале на обали. Како је испричао наш саговорник ово није први пут да су Убљани возили моторни чамац.

- Прешли су на другу страну обале, али им се у повратку, негде на половини, покварио мотор, где је дубина Саве око пет метара. Покушавали су неколико пута да упале, али је вода почела да продире у пловило и оно је почело да тоне - рекли су људи који су се затекли у близини и додали:

- Један од тројице мушкараца успео је да се домогне обале, али нажалост, друга двојица нису, изгледа да нису вешти пливачи.

Очевици су раније рекли да је је сцена била јако потресна, јер су жене и деца са обале гледали како чамац тоне, али нису могли да им помогну.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".