Комитет за информисање, информационе технологије и комуникације руске државне Думе намерава да спроведе забрану ЛГБТ пропаганде у медијима, на друштвеним мрежама и у филмовима без старосних ограничења публике, изјавио је данас шеф комитета Александар Кинштајн.


- У потпуности подржавам став (председника Државне думе) Вјачеслава Володина о забрани пропаганде нетрадиционалних вредности - написао је Кинштајн на свом налогу на Телеграму и подсетио да је Комитет за информисање, информационе технологије и комуникације Думе за информациону политику раније започео да ради на одговарајућим иницијативама.

Према његовим речима, преноси ТАСС, одбор је предложио и увођење административне одговорности за такву пропаганду, односно проширење члана Закона о управним прекршајима који тренутно предвиђа казну само за ширење ЛГБТ пропаганде међу малолетницима.

Поред тога, законодавци траже још строже законске мере за промовисање и пропаганду педофилије као и "забрану ширења међу децом не само пропаганде, већ било које друге информације која промовише нетрадиционалне сексуалне односе или перверзије", указао је Кинштајн.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".