Видео првотно објављен на ТикТоку је, јавља НБЦ, прво изазвао пуно смеха и смешних коментара, али је изазвао и забринутост јер приказује колико се људи приближавају тим великим животињама и узнемиравају их.

НБЦ је разговарао с Чарлин Јејном, девојком која је снимила видео.

- Почела сам снимати јер је било смешно гледати како ти големи морски лавови терају туристе - рекла је Јејна, која каже да је посетила Ла Јоллу прошлог петка кад је приметила да се купачи превише приближавају морским лавовима

- Морски лавови су спавали на плажи. Гледала сам их, а онда им се једна жена приближила на мање од метар и по и покушавала снимити фотографију изблиза. Морски лав се тад пробудио и почео терати људе - рекла је.

На снимку се види како се два морска лава узнемирено крећу по плажи док људи бјеже од њих, а тада се повлаче назад у море и одлазе далеко од људи.

"То је њихово природно станиште"


Јејна напомиње да је била забринута за сигурност купача. Каже да су свуда постављени знакови који упозоравају госте да дају простора туљанима и морским лавовима јер се ради о животињама које тамо живе.

Келен Кларк, која је са пријатељима провела недељно јутро на плажи, каже да је вирални видео добар примјер који показује зашто би људи требали поштовати животни простор морских лавова. 

- То је њихово природно станиште. Људи им се заиста не би требали превише приближавати - рекла је Кларк.

Јејна се нада да су људи који су видели њен видео научили нешто.

- Драго ми је да је постао виралан јер подиже свест о томе колико те животиње могу бити опасне. Ради се о дивљим животињама које су уједно и заштићене. Напросто им се мора дати простора - рекла је девојка која је снимила видео.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".