Неочекивани потез певачице Ане Николић указује на то да није дигла руке од песме која је у власништву Милице Павловић и да путем дигиталних платформи жели да заради новац.

Ана је након објављивања демо-снимка нумере "Проверено" на Јутјубу, исти објавила на једној дигиталној музичкој платформи чиме је опет нарушила ауторска права твораца песме Дејана Костића и Драгана Брајовића Браје.

Фото: Н. Скендерија

 

Како песму није платила и званично објавила, сага око овог незапамћеног понашања на шоу-бизнис сцени се наставља.

Петар Борачев, представник дигиталног дистрибутера у региону "КВЗ мјузик", објашњава под којим условима је могуће објавити садржај на музичким дигиталним платформама.

Фото: В. Данилов

 

- Извођач не може сам да постави песму на било којој дигиталној платформи као што то може да уради на Јутјубу - почиње Борачев, и додаје:

- У овом случају иде се преко дигиталног дистрибутера, па је извођач у овом случају дао материјал неком дигиталном дистрибутеру и рекао да жели да песма буде објављена, али је извршио повреду ауторских права. Фирма или лице које је демо-снимак доставило дигиталном дистрибутеру је реално злоупотребило ауторска права. Сада може да се очекује да ће аутори песме реаговати и пријавити повреду права „Дизеру“ на којем се песма налази, па ће демо-верзија вероватно убрзо бити скинута -објаснио је Петар Борачев.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Констракта током такмичења - Беовизија и Евровизија

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".