Несрећа се догодила када је највероватније ударио главом о камен у води после скока. Да трагедија буде већа, све се догодило пред очима дечаковог самохраног оца, који је извукао сина из реке и покушао да му помогне, али дечаку, нажалост, није било спаса.

- Отац Ј. М. је одмах скочио у воду и извукао прво млађег сина. Одмах се окренуо да извуче и старијег Ј. М. Видео је да дете има модрицу на глави. Извукао је и њега на обалу, али био је без свести. Његов колега, са којим је радио, покушао је да освести дете, давао му вештачко дисање и масирао срце, али није успевао. Позвали су Хитну помоћ која је убрзо стигла. Они су такође покушали реанимацију и одвезли су дечака у болницу - прича саговорница "Курира".

Нажалост, малишану није било спаса, преминуо је одмах по пријему у болницу и поред свих могућих напора лекара да му спасу живот.

- Тачан узрок смрти ће се знати после обдукције, а како се претпоставља, несрећни дечак је скоком у воду ударио главом да ли у камен или чамац, за сада није познато. Уадарц је био кобан, он је практично умро оцу на рукама када га је извуко из реке - објашњава саговорник Курира.

Настрадали Ј. М. завршио је пети разред, а недавно је почео да тренира фудбал по угледу на свог оца.

- Отац је као млађи активно играо фудбал и сад игра званичну лигу за ветеране, а Ј. је тек скоро почео да тренира. У суботу вече је требало да почне турнир у фудбалу. Организатори су објавили на Фејсбук групи да је све спремно за почетак, да би само неколико сати касније објавили статус: "Због трагедије која је данас задесила наше село почетак турнира се одлаже до даљњег" - прича саговорница.

Мештани Госпођинаца затечени су овом незапамћеном трагедијом.

- Сви су у сузама, у продавници, на улици, само видиш уплакана лица. Нико не може да прихвати да више нема малог Ј. и његовог осмеха. То дете се стално смејало - каже један мештанин Госпођинаца сазнаје Курир.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".