Новак Ђоковић освојио је јуче своју седму титулу на Вимблдону и 21. гренд слем у каријери победивши аустралијског тенисера Ника Кирјоса са 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6) у сетовима.

После нешто лошијег старта и изгубљеног првог сета, Ђоковић је успео да се врати у меч и потпуно га преокрене у своју корист. 

Овом титулом, Ђоковић се изједначио са својим идолом, Питом Сампрасом, али и Вилијемом Реншоуом.

Фото: Танјуг/АП

 

Иако је познато да енглеска публика није нарочито наклоњена према најбољем српском тенисеру, појавио се занимљив видео снимак који показује да поједини чланови краљевске породице ипак фаворизују Новака. 

Наиме, на друштвеним мрежама појавио се снимак на којем се види да принц Џорџ, најстарије дете војводе и војвоткиње од Кембриџа, навија за Ђоковића.

На питање ко би волео да победи, млади племић одговара да би желео да то буде Ђоковић. 

И жеља му се остварила. 

Након освајања нове титуле на Вимблдону, Ђоковић се дружио са британском краљевском породицом и том приликом је упознао младог принца којем је дозволио да држи пехар намењен шампиону. 

Новак Ђоковић пита принца Џорџа да ли жели да држи трофеј Вимблдона. Чим његов син стави руке на трофеј, принц Вилијам упозорава: „Немојте га испустити.

Иначе, принц Џорџ од Кембриџа ове године је први пут присуствовао Вимблдону, а његов отац је и јавно рекао да овај осмогодишњак навија за Ђоковића и да жели да Новак освоји турнир. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".